CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Fáradtság? Stressz? - A magnéziumhiány komoly probléma lehet!

2015.05.23.

Fáradtság? Stressz? - A magnéziumhiány komoly probléma lehet!

Gondoltál arra, hogy mi lehet az oka, ha a környezetedben szinte mindenki általános fáradtságról panaszkodik? Gondoltad volna, hogy a magnéziumhiány az izomgörcsökön és a szívritmuszavaron túl magas vérnyomást és koncentrációs problémákat is okozhat?

Miért is?

A magnézium részt vesz az idegrendszer és az izmok működésében, a fogak és a csontok felépítésében; másrészt viszont stressz vagy intenzív fizikai munka hatására igen gyorsan ürül, így megfelelő pótlás nélkül elég hamar hiányállapot léphet fel.

A ma embere túlhajszolt, ezért folyamatosan magnéziumhiányban szenved, a stresszterhelés is jóval nagyobb a néhány tíz évvel ezelőttihez képest. Ehhez még hozzájárul, hogy a szupermarket feldolgozott élelmiszereiben igen kevés magnézium van… Ezért ne csodálkozzunk azon, hogy a szervezet igénye nagyobb lett, miközben lényegesen kevesebbhez jut hozzá…

A hiányállapot pedig mind rövid, mind pedig hosszú távon számos tünettel jár.

Rövidtávon álmatlanságot, szívritmuszavart, fáradtságot, izomgörcsöket, a kognitív és a koordinációs képességek zavarát, gyengeséget, hányingert, hányást, hasmenést, idegességet, remegést, alacsony kálium- és kalciumszintet, magas vérnyomást, valamint agyi és koszorúérgörcsöt okozhat.

Biztos, hogy minden magas vérnyomással küszködő betegnek élete végéig egy marék gyógyszeren kell élnie? Lehet, hogy betegségeink oka csupán a magnéziumhiány!

A hosszú távú magnéziumhiány még ezeknél is súlyosabb tüneteket tarthat fenn, és  növeli a szívbetegség és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A cukorbetegek, az alkoholisták, a fogyókúrázók, a komoly stresszel, illetve nehéz fizikai tevékenységgel járó munkát végzők, továbbá a sportolók fokozottan ki vannak téve a magnéziumhiány veszélyének.

Minderre kiváló megoldást nyújthat a CaliVita MagneZi B6 terméke, mely a többi komponesének köszönhetően komplexen hozzájárul a szervezet izom-, ideg- és immunrendszerének működéséhez.

Itt az ideje komolyan odafigyelni a magnézium pótlásra!

vissza