CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Gondtalan nyaralás - nyári házi patikával

2015.05.25.

Gondtalan nyaralás - nyári házi patikával

Miután keményen végigdolgoztad az év első hónapjait, igazán megérdemled az örömteli nyaralást és a könnyedebb nyári heteket. Hogy ez az időszak tényleg felhőtlen lehessen, készítsd fel házi patikádat és szervezetedet! Egy kis odafigyeléssel és néhány apró trükkel biztosíthatod magad és családod védelmét!

A nyarat sokan a pollenek támadásaként élik meg, de nem kell feltétlenül szenvedned az allergiától. Jó, ha a C-vitamin mindig kéznél van, mert nagy dózisú C-vitamin-pótlással hatékonyan csökkentheted az allergiás reakciók kialakulásáért felelős hisztamin szintjét, emellett a bőröd szépségét, feszességét is támogatja és antioxidáns védelmet is biztosít szervezetednek. A C 1000 Plus egy tablettában tartalmazza azt a hatékony dózist, mellyel már javulást lehet elérni.

Szerencsére egyre többet süt a nap, ami azonban éltető ereje és melege mellett károsíthat is, de csak akkor, ha nem vigyázunk. Készüljünk fel, védjük bőrünket megfelelő faktorszámú naptejjel, öltözködéssel, a szemünket pedig napszemüveggel.Ezek mellett belsőleg is védekezzünk az UV-sugarak ellen. A lutein és a béta-karotin szemünk védelmét és működését egyaránt támogatja. Utóbbi elősegítheti az egészséges, napbarnított bőrszín megtartását, miközben segít kivédeni az UV-sugarak okozta károsodásokat is. Lutein Plus termékünkben a zeaxantin és egyéb antioxidánsok védhetik a szemet az erős napsugárzással szemben, mely komoly oxidatív stresszt jelent a kifejezetten érzékeny retinának. Emellett a mindkét termékben megtalálható karotinoidok (béta-karotin, lutein, zeaxantin) hozzájárulhatnak a bőr gyulladásának mérsékléséhez is leégés után.

A koenzim-Q10 egész szervezetünk antioxidáns védelmét segíti, emellett hozzájárul, hogy energikusan vehessünk részt a nyári programokban. Akár Super Q10 Plus, akár Mega Q10 Plus termékünket választod, komplex antioxidáns terméket kapsz E-vitaminnal és szelénnel kiegészítve, ami lehetővé teszi, hogy kiélvezd a nyár minden pillanatát, miközben szellemileg és fizikailag egyaránt tökéletes állapotot biztosít számodra.

Nem kell lemondanod a nyár örömeiről, ha már most felkészíted szervezetedet és megfelelően feltöltöd a házi patikádat, hogy legyen mihez nyúlnod szükség esetén!

Mit tehetünk a fertőzések ellen?

Legjobb a megelőzés. Nemcsak azért, mert betegnek lenni rossz, tönkreteheti a nyaralást, de elkerülhetjük a gyógyszerszedést és az esetleges későbbi szövődményeket is, mindezek együttes költségéről nem is beszélve.

Nyáron gyakoriak az ételmérgezések és fertőzések, melyek hasmenéssel, lázzal, rossz közérzettel járhatnak, és ami ennél is nagyobb gondot jelent: kiszáradáshoz vezethetnek. A gyerekek, az idősek, a krónikus betegek és az állapotos nők szervezetét már egy gyors lefolyású fertőzés okozta vízveszteség is nagyon megviseli, ezért a házipatika bevetése mellett mindig gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról, szükség esetén pedig orvosi kontrollról is.

Felkészülésképpen probiotikus készítményekkel vértezhetjük fel magunkat utazás előtt, de akár egész nyáron folyamatosan is. Az AC-Zymes-ban található jótékony Lactobacillus acidophilus-ról több vizsgálat is megállapította, hogy hatékonyan enyhíti az emésztőrendszeri fertőzések tüneteit, csökkenti a hasmenést (tehát a vízvesztést!) és az akut fertőzés idejét. Azáltal, hogy megtapad a bélfalon, megakadályozza, hogy kórokozók tudjanak odaférkőzni, emellett olyan anyagokat is termel, amelyek akadályozzák a fertőzést okozó baktériumok működését, így akár a fertőzés megelőzésben is segíthet. A gyermekek által kedvelt, ízletes rágótablettában, a ProbioBalance-ban a Lb. Acidophilus-t még két probiotikus törzzsel és a szaporodásukat támogató prebiotikummal egészítettük ki.

Forrás: Histamine and Ascorbic Acid in Human Blood – C. Alan B. Clementson, Department of Obstetrics and Gynecology, The Methodist Hospital, 506 Sixth St., Brooklyn, NY 11215 || Dietary Sources of Lutein and Zeaxanthin Carotenoids and Their Role in Eye Health -  El-Sayed M. Abdel-Aal, Nutrients 2013, 5, 1169-1185 || Lutein and Zeaxanthin – Alternative Medicine Review vol 10, #2, 2005 || Probiotics and Prebiotics: Effects on Diarrhea – M. de Vrese and P. R. Marteau; J. Nutr. 137: 803S–811S, 2007.

Figyelem! A CoQ10 hőre és fényre érzékeny, ezt a tárolásnál figyelembe kell venni! A tiszta koenzim-Q10 minősége 35 Celsius-fok fölötti hőmérsékleten veszít értékéből. Terhes és szoptató anyák a CoQ10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét! Dohányosok és azbeszttel dolgozók kérjék ki orvosuk véleményét béta-karotin alkalmazása előtt. A béta-karotin nem helyettesíti a külső UV-védelmet. A hosszú távon, magas dózisban szedett béta-karotin megszínezheti a tenyeret és a talpat, ez azonban nem kóros, és a pótlás szüneteltetésével a jelenség is megszűnik.

vissza