CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Ha a máj beszélni tudna!

2017.08.24.

Ha a máj beszélni tudna!

Az év különböző időszakaiban sokan fognak méregtelenítő kúrákba, annak érdekében, hogy a salakanyagok kiürüljenek szervezetükből. Fontos azonban tudni, hogy a méregtelenítés feladatát a máj és a vesék látják el. A máj az emberi szervezet legnagyobb mirigye, az anyagcsere központja, hiszen a méreganyagok legfőbb kiválasztó szerve.

Májunk hihetetlenül sokféle funkciót lát el, melyek közül a legfontosabb, hogy megszabadítja szervezetünket a méreganyagoktól. Valamennyi anyag, mely a bélrendszerben felszívódott, a májba kerül, ahol megtörténik a méreg-és salakanyagok kiválasztása.

A máj ugyanakkor érzőidegeket szinte alig tartalmaz, ezért a működésében fellépő esetleges rendellenesség sokáig - akár hosszú évekig is - rejtve maradhat. A máj lehetséges megbetegedései közül leginkább csak az akut fertőzések okoznak tüneteket, mint a hepatitis. A krónikus megbetegedések leggyakrabban tünetmentesek, így egyéb vizsgálatok alapján derülhet fény rá. A leggyakoribb krónikus májbetegség a zsírmáj, valamint az ettől súlyosabb gyulladásos zsírmáj, ill. a májcirozis vagy májzsugor. Ez utóbbi esetén a máj már nem képes feladatát ellátni.

Májunk állapotáért mi magunk is sokat tehetünk. Kerüljük a környezetszennyezést, az adalékanyagokat tartalmazó élelmiszereket, fogyasszunk tiszta, egészséges vizet, és tartózkodjunk a vegyi anyagokat tartalmazó kozmetikumok használatától.

Jó hír viszont, hogy a máj képes a regenerálódásra. A szilimarint tartalmazó máriatövis gyógynövény kiválóan regenerálja a máj sejtjeit. A májnak a szervezetünk működésében betöltött igen fontos szerepe miatt legyen a májvédő készítmény házipatikánk fontos eleme. A méregtelenítő kúrák, gyógyszerszedés, vagy a májat érintő egyéb betegség kapcsán különösen fontos a máj támogatása.

A máriatövis kivonatot tartalmazó Liver Aid hozzájárul a máj védelméhez és a májsejtek regenerálódásához.

Amennyiben a cikket érdekesnek tartottad, kérjük oszd meg, hogy másoknak is segítségére legyen.

vissza