CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Halolajjal a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésért!

2019.10.05.

Halolajjal a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésért!

A halolajakra, ezen belül az Omega-3 zsírsavakra akkor irányult a figyelem, amikor az 1970-es évek elején két Grönlandon dolgozó dán orvos megállapította, hogy az eszkimók körében ismeretlenek a szív-és érrendszeri megbetegedések. Arra a következtetésre jutottak, hogy az eszkimók életmódjában és különösen a táplálkozási szokásaikban keresendő a különbség oka, hiszen az eszkimók táplálkozásai merőben mások az általunk megszokottól.

Az eszkimók táplálkozása ugyanis a nagy mennyiségű többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó tengeri állatok húsára épül. Ezen többszörösen telítetlen zsírsavak alatt a két legfontosabb omega-3 zsírsavat, az EPA-t (eikozapentaénsav) és a DHA-t (dokozahexaénsav) értjük. Az omega-3 zsírsavak un. esszenciális, azaz nélkülözhetetlen zsírsavaknak számítanak, mégsem képes  az emberi szervezet önmaga előállítani. Az omega-3 zsírsavak a sejthártya felépítéséhez nélkülözhetetlenek, ezért az emberi szervezetnek vagy kész formában szükséges hozzájutnia, vagy a növényi olajokban megtalálható előanyagokból, a linolénsavból kell átalakítania. A két legfontosabb omega-3 zsírsavhoz szinte kizárólag csak a tengeri állatok vagy a belőlük kinyert olaj elfogyasztásával juthatunk hozzá.

Milyen jótékony hatásai vannak az omega-3 zsírsavaknak?

Kutatások alapján számos alkalommal bizonyítást nyert az omega-3 zsírsavak szervezetre gyakorolt jótékony hatása, mely elsősorban az ereket bélelő endotélsejtek épségének védelmében, a vérlemezkék összecsapódási hajlamának, így a vérrögképződés kockázatának csökkentésében, valamint a gyulladásos folyamatok mérséklésében nyilvánul meg. Mindemellett azonban a vér magas vérzsírszintjének normalizálásán keresztül hozzájárulnak a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatainak csökkentéséhez. Klinikai vizsgálatok alapján bizonyítást nyert, hogy az infarktuson átesett betegek körében alkalmazott omega-3 zsírsavval megelőzhetővé vált egy következő infarktus bekövetkezése.

A halolajkészítmények választásánál azonban igen fontos szempont az alapanyag tisztasága.

Mivel környezetünk, és a tengerek élővilága is kémiai szennyezőanyagokkal jelentősen terhelt, ezért kiemelt jelentősége van a halolajkészítmény forrásának. A kémiai szennyezőanyagok ugyanis nem tünnek el,  élő szervezetben akár évekig fennmaradhatnak, azokat az emberi szervezet sem képes feldolgozni, hosszú éveken át kifejthetik káros hatásukat.

Ezért különösen fontos, hogy olyan halolajkészítményre essen a választásunk, mely megbízható gyártó megtisztított alapanyagaiból és minőségellenőrzésen átesett termékeként kerülhet asztalunkra.

A CaliVita több mint 25 éve elkötelezett az iránt, hogy a legjobb minőségű termékeket kínálja fogyasztóinak. Bővebben: >>>

CaliVita Omega 3 halolajkoncentrátum 100 db lágyzselatin kapszulában >>>

CaliVita Chewable Omega 3 szoftgél kapszula szétrágható, így könnyű lenyelni és bármikor bevehető, akár víz nélkül is. Már a gyomorban szétbomlik, így hamarabb felszívódik, gyorsabban hat, és az arra érzékenyeknél sem okoz kellemetlen hasi diszkomfortérzetet. >>>

vissza