CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Immunerősítő tippek minden életkorrra!

2018.09.08.

Immunerősítő tippek minden életkorrra!

Az őszi-téli időjárásban, az iskolába-óvodába járó gyermekek körében gyakoriak a fertőző betegségek, ám ha ehhez még stressz is társul, akkor az immunrendszerünk méginkább legyengül, és hamar megbetegíthetnek a környezetünkben előforduló vírusok, baktériumok. A megbetegedések megelőzése érdekében még idejében érdemes gondokodni az immunrendszerünk edzéséről.

Miként gondoskodhatunk arról, hogy immunrendszerünk erős legyen?

Immunerősítő tippek:

- Rendszeres testmozgás

A rendszeres testmozgás nem csak tavasztól őszig fontos, hanem minden évszakban, időjárástól függetlenül. Tartózkodjunk minél többet a szabadban, hiszen a mozgás közérzetjavító, energetizáló hatást fejt ki, állóképességünket javítja, sőt még a vérnyomásra is jótékony hatással van.

- Táplálkozás

Nem csak a nyári hónapokba, hanem ősztól-tavaszig is gondoskodjunk naponta a friss zöldség és gyümölcsfogyasztásról, s ezt nyers formában és lehetőleg bio forrásból juttassuk be szervezetünkbe. Étrend-kiegészítőkkel pótoljuk a hiányzó nyomelemeket, vitaminokat, ásványi anyagokat.

- C-vitamin

Erős antioxidánsunk, a C-vitamin erősíti az immunrendszer működését, a fertőzésekkel szemben ellenállóbbá teszi szervezetünket. Aktív szerepe van az immunserkentő anyagok képzésében és szervezetünk védekező sejtjeinek működésében nélkülözhetlen szerepet játszik. Ősztől tavaszig fokozottan ügyeljünk a C-vitamin nagy dózisban történő bevitelére. A C-vitamin hiánya számos betegség kialakulásához vezet. A csipkebogyót és bioflavonoidokat tartalmazó C-vitaminok hatékonyan járulnak hozzá immunrendszerünk erősítéséhez.

- A-vitamin

Az A-vitamin leginkább immunrendszerünk első védelmi vonalának erősítésével, tehát a bőr és a légutak nyálkahártyájának védelmével járul hozzá egészségünk megtartásához. Az ellenállóképesség erősítésével megnehezíti a kórokozóknak a bőrön vagy a nyálkahártyákon keresztül történő bejutását a szervezetbe. Az A-vitamin hiánya hajlamosabbá teszi szervezetünket a fertőző betegségek kialakulására. A vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó multivitamin készítmények gondoskodnak az immunrendszer működéséhez szükséges tápanyagok beviteléről.

- D-vitamin

A D-vitamin számos jótékony hatást fejt ki szervezetünkre. Nem csak az immunrendszerünk egészségéhez járul hozzá, hanem az izomzat és csontozat egészségéért is felelős, sőt még egyes súlyos betegségek kialakulásának kockázatát is csökkenti. Hiánya következtében gyengül az immunrendszer működése, csonttörés, cukorbetegség, depresszió alakulhat ki. A folyékony kiszerelésű D-drops, D-vitamin cseppek kicsiknek és nagyoknak, fiatalnak és idősnek könnyen adagolható formában biztosítják a napi D-vitamin szükséglet fedezését.  A Lion Kids + D puncs ízesítésű multivitamin a gyermekek kedvence.

- Cink

A cink az immunrendszer működésében jelentős szerepet játszik. Gyorsítja a sebgyógyulást, a bőr regenerálódását, a szervezet vírusok és baktériumok elleni harcában fontos szerepet tölt be, továbbá a biokémiai folyamatok nélkülözhetetlen eleme. A Chelated Zinc szerves cinket tartalmazó tabletták, valamint a Samburex gyógynövényalapú folyékony immunerősítő a megfázásos, fertőzéses időszakok nélkülözhetetlen szere.

- Probiotikumok

A probiotikumok nem csak az emésztőrendszer megfelelő működéséért felelősek, hanem - mivel az immunrendszer legnagyobb része a bélflóránkban található -, szervezetünk egészének egészségére hatást gyakorolnak. A probiotikumok fogyasztása nem kizárólag hasmenéses megbetegedések vagy antibiotikumos kezelések idején fontos, hanem az egészséges bélflóra és ezzel együtt az immunrendszer megfelelő működéséért folyamatosan gondoskodnunk kell bélflóránk egészségéről. Az AC-Zymes Plus komplex pre-és probiotikumok hozzájárulnak az immunrendszer és az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

- Természetes alapú szerek

A népi gyógyászatból ősidők óta ismert gyógynövények, mint a csipkebogyó, az echinacea, a málna, a fekete bodza, a fokhagyma, a lucerna, az oreganó, a rhodiola rosea gyógyhatásuk által mind-mind szerepet játszanak egészségünk megőrzésében. A CaliVita gyógynövényalapú készítmények természetes megoldást nyújthatnak a fennálló egészségügyi problémák megszüntetéséhez vagy csökkentéséhez. A természetes alapú termékek sorából nem hagyhatjuk ki a Bee Power méhpempő alapú immunerősítő készítményt, mely a vitaminok, ásványi anyagok és enzimek teljes arzenálját tartalmazza. Gyermekek és felnőttek kiváló immunerősítő szere.

Mit tehetünk még immunrendszerünk egészséges működése érdekében?

Ügyeljünk a stressz csökkentésére és az elegendő alvásra

A gyakori vagy folyamatos stressz hihetetlen mértékben rombolja az egészséget. A bennünket érő stresszt szervezetünk a pihentető alvás ideje alatt igyekszik feldolgozni, emiatt különösen fontos a rendszeres megfelelő mennyiségű és nyugodt alvás biztosítása.

- Higiéniai szabályok betartása

Étkezések előtt, tömegközlekedési eszközökön történő utazást követően, a mellékhelyiségek használata után mindig ügyeljünk a kézmosásra, csökkentve ezzel a fertőző betegségek terjedését. 

Ha tetszett a cikk, egy megosztással segítheted, hogy mások számára is hasznos információként szolgáljon.

vissza