CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Immunrendszerünk egészséges működésének fontossága

2016.02.05.

Immunrendszerünk egészséges működésének fontossága

Immunrendszerünk legjelentősebb feladata, hogy védelmet nyújtson az egyes kórokozók - vírusok, baktériumok, gombák és paraziták - ellen. A kórokozók többféle úton juthatnak be szervezetünkbe: bekerülhetnek az elfogyasztott táplálékainkkal, utat találhatnak a bőrön keresztül is, de akár cseppfertőzéssel is bejuthatnak a szervezetbe.

Amint a kórokozó valamely testnyíláson keresztül bekerül a szervezetbe, elsődleges feladat, hogy immunrendszerünk a lehető legrövidebb időn belül megkezdje a betolakodókkal szembeni küzdelmet.

Az egészséges immunrendszer fontossága
Immunrendszerünk egészséges működése az elsődleges védelmi vonal a baktériumok, vírusok és mikrobák ellen. Az immunrendszer gyengült működése esetén ezen kórokozók káros hatást fejtenek ki egészségünkre, megbetegítve az egyes szerveinket.

Az immunrendszer feladatai

Az immunrendszer elsődleges feladata a saját és nem saját, vagyis idegen anyagok megkülönböztetése, valamint az idegen anyagok megsemmisítése. Immunitásunk lehet velünk született vagy szerzett immunitás. Az immunrendszer sejtjei őrjáratként folyamatosan ellenőrzik a szervezet működését a vér és nyirokszövetekben egyaránt. 

Immunrendszerünk egészséges működését táplálkozásunkkal, életmódunkkal is támogathatjuk. Szervezetünk vitaminokkal és ásványi anyagokkal való ellátása alapvető fontosságú az immunrendszer egészséges működéséhez.

Immunrendszerünk természetes módon történő erősítése

Komplex vitamin-és ásványianyag készítményekkel széleskörűen támogathatjuk immunrendszerünket. Felnőttek részére kiváló választás a Super Mega 50 komplex multivitamin készítmény, mely megfelelő dózisban, hatékonyan felszívódó formában és szervezetünk optimális működéséhez szükséges arányban tartalmazza a vitaminokat és ásványi anyagokat.

Kisebb és nagyobb gyermekek részére a megfelelő összetételű készítményen kívül elengedhetetlen, hogy íze is finom legyen. Ezen elvárásoknak a Gummy Kids multivitamin teljes körűen megfelel.

Immunerősítés azonban C-vitamin nélkül nem történhet. A C-vitamin támogatja az immunrendszerünk védekező képességét, segíti a fehérvérsejtek képzését és működésüket. A fehérvérsejtek felveszik a harcot a szervezetünket megtámadó kórokozókkal. Ezen kedvező tulajdonságai mellett jelentősen csökkentheti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit is. Kiváló antioxidánsként hat a citrusfélékből kivont C 300 Plus, mely jelentős bioflavonoid tartalma révén érvédő hatását is kifejti.

Az elmúlt évek kutatási eredményei alapján bebizonyosodott a D-vitamin immunerősítő hatása is. A D-vitamin hatékony segítséget nyújt az influenzás megbetegedésekkel szemben is. A téli hónapokban a napsütéses órák alacsony száma miatt a D-vitamin pótlása nélkülözhetetlen. A megfelelő D-vitamin szint eléréséhez a jó minőségű, jól hasznosuló D-drops  kiváló választás.

Ne feledkezzünk meg a bélflóra egészségéről sem. A finom, cseresznye ízű, összerágható és háromféle probiotikus törzset is tartalmazó, ProbioBalance támogatást nyújt a bélflóra helyreállításában vagy az egészséges bélflóra megőrzésében. Gyermekek is fogyaszthatják, s érdemes a házi patikánk elengedhetetlen elemeként tartani, hogy szükség esetén kéznél legyen.

Egészséged megőrzése vagy visszanyerése érdekében gondoskodj immunrendszered támogatásáról.

vissza