CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Itt a tél! Fogyaszd a nagydózisú, nyújtott felszívódású C-vitamint!

2017.12.02.

A C-vitamint az első számú immunrendszert erősítő szerként tarthatjuk nyilván. Nátha és megfázás esetén nélkülözhetetlen, de ne várjunk a fogyasztásával addig, míg megbetegszünk. Különösen az ősztől tavaszig tartó időszakban fontos a C-vitamin rendszeres bevitele, hiszen ebben az időszakban kevesebb friss gyümölcsöt tudunk fogyasztani, sőt még gyümölcsökben lévő C-vitamin tartalom is kevesebb.

A vírusok, baktériumok okozta fertőzések, megfázások miatt is szükség van az immunrendszerünk erősítésére.

C-vitaminról sokan úgy tartják, hogy csak a megfázások időszakában szükséges fogyasztani, azonban számos egyéb jótékony hatása is van:

1. Védi a központi idegrendszert

A C-vitamin semlegesíti az agyban keletkező szabad gyököket, ezáltal védelmezi a központi idegrendszert. A különböző degeneratív idegrendszeri megbetegedések, mint a demencia, Alzheimer-kór, Parkinson-kór kialakulásában is feltételezik a C-vitamin hiányát.

2. Támogatást nyújt a szorongás csökkentésében

Korábbi kutatások eredményeként bizonyítást nyert, hogy a nagydózisú C-vitamin jótékony hatást fejt ki a stresszre adott testi reakciók szabályozásában. (pl: vérnyomáscsökkentő hatása révén), de a depresszió gyógyításában is megfigyelték pozitív hatását. A szorongás leküzdésében betöltött szerepét pedig kísérlettel igazolták: A vizsgálatban gimnazista diákok egy csoportja napi 500 mg C-vitamint kapott, míg a másik csoport tagjainak placebót adtak. A vizsgálat folyamán a placebót szedő csoport tagjainak szorongásindexe nem változott (maradt a közepes értéknél), míg a C-vitamint szedő csoportban a közepesről az egészségesebb, alacsony szorongást jelző pontszámra csökkent.

3. Segítséget nyújt az időskori fittség megőrzésében

Japán kutatók több, mint félezer 75 év körüli hölgyet vizsgálva, arra a következtetésre jutottak, hogy a magasabb C-vitamin ellátottsággal rendelkező hölgyek erőnléte jelentősen magasabb értéket mutatott az alacsony C-vitamin szinttel rendelkező nőkkel szemben. Tehát, akik több C-vitaminhoz jutottak, több izomtömeget tudtak megőrízni.

4. A megfelelő C-vitamin szint mozgásra késztet

Kutatások során arra az eredményre jutottak, hogy magasabb a mozgás iránti igényük azon személyeknek, akik megfelelő C-vitamin ellátásban részesülnek, azokkal szemben, akiknél megállapították a C-vitamin hiányt. A férfiak egy csoportja 2 hónapon keresztül napi 1000 mg C-vitamint fogyasztott, míg a másik csoport tagjai placebót kaptak. A vizsgálat befejeztével megállapították, hogy a C-vitamint fogyasztó csoport jelentősen többet edzett a placebót szedő csoporttal szemben.

5. Jótékony hatást fejt ki a szürkehályog elleni harcban

Egy angol kutatók által végzett vizsgálat során megállapították, hogy a magasabb C-vitamin szinttel rendelkező csoportban harmadával alacsonyabb volt a szürkehályog romlásának kockázata, valamint tisztább volt a szemlencséjük, az alacsonyabb C-vitamin-szinttel rendelkező csoporttal összehasonlítva.

A C 1000 Plus citrusfélékből kivont, nyújtott felszívódású készítmény, biotermesztésű csipkebogyó-kivonattal kiegészítve gondoskodik szervezeted C-vitamin ellátásáról.

vissza