CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Könnyebb a tanulás vitaminokkal?

2020.11.07.

Könnyebb a tanulás vitaminokkal?

A változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás segít gyermekeink egészségének fenntartásában, hiszen ezzel az ellenállóképességük is fokozható, ami az őszi- téli időszakban különösen fontos. De milyen hatással lehet a vitamin, ásványi anyag és nyomelempótlás a tanulási képességekre?
Sok szülőben felmerül a kérdés, hogy vitamin, ásványi anyag-és nyomelempótlással meg tudja-e könnyíteni gyermekének a tanulással összefüggő feladatok végzését?

A táplálkozási és oktatási szakemberek álláspontja, hogy a minőségi táplálkozásban hiányt szenvedő, tehát a vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben szegényes táplálkozás gyengébb iskolai teljesítményt eredményezhet.

Ugyanakkor a tápanyagokban dús táplálkozás javíthat a mind a kisiskolás, mind a nagyobb gyermekek tanulási képességein.

A vitamin és nyomelempótlás szerepének kutatására számos tudományos vizsgálatot folytattak le. Ezek eredményeként bár megállapították, hogy az étrend-kiegészítőket fogyasztó gyermekek intelligenciahányadosa kismértékű emelkedést mutatott, a szakemberek álláspontja szerint az egészséges, kiegyensúlyozottan táplálkozó gyermekeknek általában nincs szükségük a vitaminok és ásványi anyagok pótlására. 

Ám mi a helyzet az elégtelenül táplálkozó gyerekekkel?

Sok gyerek bizonyos ételeket egyáltalán nem, vagy csak unszolásra fogyaszt el, csipegetve abból. Más gyerekek a húsokat nem tudják elfogyasztani. A tartós húsmentes táplálkozás következményeként vashiány alakulhat ki. A vas nem csupán az ellenállóképességet javítja, hanem a szellemi fejlődéshez is elengedhetetlen, de segítségül hívhatjuk a kimerültség megelőzésére is. Hiánya viszont vérképzési zavarokat okozhat, sőt a növekedésben való elmaradásnak is oka lehet. A vashiány az egész szervezetre negatív hatást gyakorol. A vaspótlás ugyanakkor jelentős mértékben csökkenti a vashiány valószínűségét, fokozza a szellemi teljesítményt, növeli az IQ-t, és javítja a koncentrálóképességet.

A CaliVita Iron Plus szerves vaspótló készítmény segíthet a fáradékonyság  megelőzésében, és jótékony hatást gyakorol a szervezetre kimerültség, a terhelhetőség csökkenése esetén.

Mivel segíthetünk még gyermekeinknek?

A hazánkra jellemző alacsony halfogyasztási szokások könnyen vezethetnek az omega-3 zsírsavak elégtelen mennyiségéhez. Kutatások eredményeként bizonyítást nyert, hogy az omega-3 zsírsavak azon túl, hogy javítják a kisiskolások olvasási képességeit, jótékonyan hatnak a kiejtésre, és a memóriára is.

A CaliVita Omega 3 halolaj kapszula koncentrátum iskolás korú gyermekeknél támogatja a koncentráló-és felfogóképességet. Gyümölcsös íze és különleges formája miatt gyermekek számára könnyen adagolható.

Könnyen előfordulhat tehát, hogy az egyes ételféleségek fogyasztásának hiánya a tanulási folyamat valamely pontjára negatív hatást gyakorol, hiszen a különböző tanulási folyamatokhoz más-más képességek szükségesek, így a gördülékeny tanuláshoz valamennyi mikrotápanyag rendszeres bevitele szükséges. Egy-egy vitaminból, nyomelemből tehát pótlásra lehet szükség a tanulás valamennyi folyamatának könnyedsége érdekében.

Könnyítsd meg gyermekednek a megfelelő iskolai teljesítmény elérését!

vissza