CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Legfrissebb kutatási eredmények a D-vitaminról

2016.01.07.

Legfrissebb kutatási eredmények a D-vitaminról

Kutatási eredmények bizonyították, hogy a fejlett országok lakosságának túlnyomó többsége D-vitamin hiányos. A cukor-és szívbetegség, szklerózis multiplex és az emlőrák kockázata a kor előrehaladtával fokozódik, azonban szervezetünk megfelelő D-vitamin ellátása mellett ezen betegségek kialakulásának esélyét jelentősen csökkenthetjük.

A D-vitamin a kalcium felszívódását is támogatja, így a csontanyagcsere nélkülözhetetlen alkotóeleme. Felelős a csontok szilárdságáért, részt vesz a sejtműködésben, a sejtosztódásban, a sejtanyagcserében és a differenciálódásban. Hiánya esetén Parkinson-kór és rosszindulatú elváltozások is kialakulhatnak. A 40. életév elteltével méginkább meghatározó jelentőségű a D-vitamin pótlása, mivel az életkor előrehaladtával végbemenő kellemetlen változások mérséklésében is szerepet játszik. A D-vitamin alacsony szintje különösen a férfiak körében a szívinfarktus és a szívelégtelenség magasabb kockázatát okozhatja. Stroke-ot vagy átmeneti agyi vérellátási zavart (TIA) elszenvedett betegek körében végzett vizsgálat bebizonyította, hogy a D-vitamin-hiány és az agyban történt elváltozások között összefüggés mutatható ki. Kutatások alapján a szív- és érrendszeri katasztrófák (stroke, infarktus) lefolyásában is fokozott szerepe van a szervezet megfelelő D-vitamin szintjének. A D-vitamin-közepes vagy súlyos fokú hiánya esetén lényegesen emelkedik a szív-és érrendszeri katasztrófák, valamint az azokból eredő halálozások kockázata. Egy tanulmány szerint a PCOS-ben szenvedő nők közül  alacsony D-vitamin szint esetén a kalcium- és D-vitamin pótlást követően a szív-és érrendszeri katasztrófák súlyosságát jelző mutatók  jelentősen kedvezőbb értékeket mutattak. (pl. a szérum inzulinszint vagy az inzulinérzékenységet mutató index).

Az elmúlt évben nyilvánosságra hozott klinikai vizsgálat - melyben cukorbeteg,  valamint postmenopauzás asszonyok vettek részt - eredményei alapján kimutatták, hogy a D-vitamin megfelelő szintje kedvezően befolyásolja a szervezet triglicerid szintjét is. 

A D-vitamin javasolt napi mennyisége 1000-4000 N.E. (nemzetköz egység); Legfőbb forrása a napfény. Emellett megtalálható a különféle magvakban és a halban is.

Rendeld meg most, hogy biztosítani tudd a magad és családod megfelelő D-vitamin ellátottságát és ezáltal az egészség megőrzését! Megrendelem

vissza