CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Máriatövis - A tökéletes májvédelem!

2015.05.23.

Máriatövis - A tökéletes májvédelem!

A máriatövist évszázadok, egyes források szerint évezredek óta használják máj- és epepanaszok kezelésére, és mára a nyugati gyógyászat is elismerte és alkalmazza májbetegségek esetén. Az új Liver Aidben megnégyszerezzük a mennyiségét a még erőteljesebb hatásért.

Máriatövis, az év gyógynövénye

A máriatövis méltán elismerve megszerezte már az „év gyógynövénye” címet is. Hatását klinikai vizsgálatok sora igazolja, és úgy tűnik, nem csak májproblémáknál lehet segítségünkre. Egyes mérgek okozta szívproblémák esetén is hatásos lehet, továbbá klinikai vizsgálatokkal kutatják a potenciális jótékony hatását a prosztata-, vastagbél- és tüdőrák, valamint a cukorbetegség szövődményei és az asztma kezelésében is.

Az egészséges májért

Jótékony hatását a benne található bioflavonoid keveréknek, a szilimarinnak köszönheti, mely májkárosodást megelőző és májregeneráló hatású. Egyrészt antioxidánsként védi a májsejteket, másrészt gyorsítja a máj regenerációját. Annyira hatásos, hogy akut gombamérgezések esetén a terápia részeként használják.

Hogyan hat?

A szilimarin egyrészt képes megakadályozni, hogy a toxikus anyagok bejussanak a májsejtekbe, másrészt erős antioxidánsként gátolja, hogy a keletkező szabadgyökök reakcióba lépjenek a májsejtekkel, így azok nem károsodnak. Emellett fokozza is a toxikus anyagok kiürülését a szervezetből, azáltal, hogy gátolja azok bélből történő visszaszívódását.

Kiemelkedő májvédő és regeneráló tulajdonságai miatt kiváló kiegészítője lehet a máj számára rendkívül megterhelő kemoterápiáknak és az erős gyógyszerekkel, antibiotikumokkal történő kezeléseknek is. Szedése ajánlatos azoknak is, akik munkájuk során olyan vegyi anyagokkal találkoznak, amelyek a májat megterhelik.

Erős gyulladásgátló hatás

Mindezeken felül még erős gyulladásgátló hatása is van. A hepatitis C fertőzés, illetve a nem alkoholos májelzsírosodás okozta gyulladás során májzsugorodás alakulhat ki. Ennek kezelésében több klinikai vizsgálat is hatásosnak találta a szilimarint, mert képes volt a gyulladást csökkenteni, a májzsugorodást visszafogni és a májfunkciót jelző enzimek szintjét javítani. Ráadásul ilyen hatásosság mellett sem észleltek a placebonál tapasztaltaknál többször mellékhatásokat!

A LiverAidben a máriatövis kivonatként van jelen, ami koncentráltabb hatóanyagtartalmat jelent, továbbá a máj működéséhez és regenerációjához szükséges ásványi anyagok (króm, szelén) és kén-tartalmú aminosavak együttes jelenléte egy igazán hatékony, komplex májvédő készítménnyé teszi.

Forrás: Potential impact of silymarin in combination with chlorogenic acid and/or melatonin in combating cardiomyopathy induced by carbon tetrachloride - Al-Rasheed et al., Saudi Journal of Biological Sciences (2014) 21, 265–274 * ClinicalTrials.gov -A service of the U.S. National Institutes of Health * http://evgyogynovenye.hu/2013_mariatovis * Chemopreventive and Anti-cancer Efficacy of Silibinin against Growth and Progression of Lung Cancer - Samiha Mateen, Komal Raina, and Rajesh Agarwal, Nutr Cancer. 2013 ; 65(0 1): 3–11.

vissza