CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Máriatövissel a máj egészségéért!

2016.05.27.

Máriatövissel a máj egészségéért!

A máj a legfontosabb méregtelenítő szervünk, ezért egészségünk érdekében kiemelt fontosságú májunk hibátlan működése. A szilimarin nevű antioxidánskomplex régóta elismert hatóanyag a májbetegségek gyógyításában. A máriatövis termése tartalmazza ezen, a májbetegségek gyógyításában elismert hatóanyagot. A máriatövist évszázadok óta használják a máj védelmére, erősítésére és regenerálására, káros mellékhatásoktól mentesen.

A szilimarin többféle antioxidánst, flavonoidokat, keserűanyagokat, illóolajat és E-vitamint is tartalmaz. Serkenti a mérgek lebontását (alkohol és egyéb mérgezések esetén), aktivizálja a májsejtek (hepatocyták) gyógyító mechanizmusait és szerepet játszik az új májsejtek képződésében. Antioxidáns hatása révén megköti a számos krónikus betegség kialakulásáért felelős káros szabad gyököket. Elősegíti a májsejtek regenerálódását és védelmét, támogatja a májfunkciók egészséges működését. A szilimarin antioxidáns hatása mellett erőteljes gyulladáscsökkentő szer.

A máriatövis szilimarin hatóanyaga által a méregtelenítés, valamint a májgyulladás és egyéb májbetegségek (pl:hepatitis, zsírmáj-szindróma, májcirrhosis) kezelésében nélkülözhetetlen gyógynövény.  Méregtelenítő hatása kiemelkedő. Életveszélyes mérgezés esetén is gátolja a májsejtek pusztulását. Serkentő hatást fejt ki az epetermelésre, ezáltal támogatja a zsírok lebontását is. Tulajdonképpen a máj teljes működésére jótékony hatást fejt ki. Elsősorban májbetegségek gyógyszereként alkalmazzák, de használják étvágytalanság, epekövek, ekcéma és pikkelysömör, fáradtság és daganatos betegségek gyógyítására is. A máriatövis másik kiválasztószervünk, a vese működésére is hasonlóan jótékony hatást fejt ki, sőt, erős antioxidáns hatása a szervezet teljes egészében kifejti hatását.

Az immunrendszer egészséges működésének alapfeltétele a máj egészséges működése.

Amennyiben a májműködésben zavar lép fel, annak következményeként immunrendszerünk meggyengül, s ez az energiaszint csökkenésében, emésztési problémák jelentkezésében, a triglicerid- és az LDL (rossz)-koleszterinszint növekedésében, hajunk és bőrünk minőségének romlásában, valamint fogyásra való képtelenség képében nyilvánulhat meg.

Tudtad-e?

Tudtad-e, hogy a máriatövis még súlyos gombamérgezés esetén is segít, ugyanis az infúzióval bevitt máriatövis-kivonat gyorsabban lebontja a májban a méreganyagot, ezáltal gátolja a májsejtek pusztulását.

Tartsunk évente egy-két máriatövis-kúrát a májunk és ezen keresztül immunrendszerünk egészséges működésének érdekében, akkor is ha májbetegséggel éppen nem küzdünk, de egészségesek szeretnénk maradni.

Egészséges májműködésünk érdekében válasszuk a magas hatóanyagtartalmú Liver Aid készítményt!

vissza