CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Méregtelenítés a jukka erejével!

2021.05.29.

Méregtelenítés a jukka erejével!

Minden, amivel érintkezünk, amit megeszünk és megiszunk, amit magunkra kenünk, amit belélegzünk, méreganyagokkal van telítve. A méreganyagok sokféleségéből, valamint a környezetünkben jelenlévő káros anyagok nagy mennyiségéből adódóan lényegesen több méreganyag kerül a szervezetünkbe, mint amennyi a természetes méregtelenítés során távozni tudna.

Egészségünk hosszú távú megőrzése céljából éppen ezért rendkívül fontos a rendszeres méregtelenítés. Testünk öntisztító folyamata számos szerv együttműködése által valósul meg. Bőrünkön keresztül is méregtelenítünk a verejtékezés során. A testmozgás és masszázs is serkentőleg hat a vér-és nyirokkeringésre, mely ugyancsak a méregtelenítést szolgálja.  Tüdőnk is minden kilégzés alkalmával méregtelenít, így rendkívül jótékonyak a friss levegőn végzett légzőgyakorlatok, melyek levezetik a stressszt, azaz a lelki mérget. 

Májunk is folyamatosan méregtelenít. Májunk kimerítő munkáját azonban támogathatjuk például keserű ízű ételekkel és italokkal. Bélrendszerünk szorgos tevékenységét is segíthetjük rendszeres  zöldség-és gyümölcskúrákkal. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok, a nyomelemek mellett anyagcserét aktiváló enzimeket is tartalmaznak. Vesénk folyamatos kiválasztó tevékenységét bőséges mennyiségű tiszta víz fogyasztásával segíthetjük. Minél több folyadékot fogyasztunk, annál hatékonyabbá válik a méregtelenítés.  Érdemes ügyelni arra is, hogy a meleg nyári hónapokban a fokozott izzadás miatt érdemes  2,5 liternél is több folyadékot fogyasztani.  A tiszta víz rendszeres fogyasztása mellett frissen préselt zöldség-és gyümölcslevekkel is  kiegészíthetjük a napi folyadékfogyasztásunkat.  A zöldség-és gyümölcslevek közül méregtelenítés szempontjából kiemelhető a sárgarépa, az alma, cékla, paradicsom, zeller, brokkoli és a savanyú káposzta leve.  Mindez azonban nem elegendő, ugyanis  a szervezetünkbe folyamatosan bekerülő jelentős mennyiségű méreganyag miatt, azok egy része folyamatosan elraktározódik, legfőképpen a zsírszövetekben. A méreganyagok szervezetünkben történő felhalmozódásával összefüggésbe hozhatók olyan idült  anyagcsere betegségek, mint a krónikus vastagbélgyulladás vagy a reumatikus panaszok.  Egyes gyógynövényekkel azonban felgyorsíthatjuk a salak-és méreganyagok kiürülését, mely által akár lényeges javulás  is elérhető anyagcsere-betegségek esetén.  Az egyik leghatékonyabb méregtelenítő gyógynövény a jukka.  A jukkát az indiánok a sivatag legszebb növényének tartják, és évszázadok óta tisztelik, sőt csodálatos gyógyító ereje miatt az élet fájának is nevezik.  A jukkából készült kivonat számos enzimet, szaponint, klorofillt,  antioxidánsokat és egyéb hatóanyagokat tartalmaz. 

Milyen pozitív hatásai vannak a jukkának?

  • erőteljes a méregtelenítő hatása,
  • elősegíti a tápanyagok minél tökéletesebb felszívódását is,
  • pozitív hatást gyakorol az emésztésre,
  • erősítheti és szabályozhatja a kiválasztási folyamatokat is,
  • fiatalító hatással rendelkezik,
  • javíthatja a testi-és lelki egyensúlyt,
  • pozitív hatással van a közérzetre,
  • fokozhatja az ellenálló képességet,
  • csökkentheti a vér koleszterinszintjét,
  • stresszoldó hatású

Mikor érdemes a jukkát kúraszerűen alkalmaznod?

  • ha szeretnéd támogatni szervezeted méregtelenítő munkáját,
  • ha bélrendszeredet salaktalanítani szeretnéd,
  • a bélflórád egyensúlyának helyreállításához  probiotikum kúra mellett,
  • antibiotikum kúra után
  • koleszterinszint csökkentést célzó terápia kiegészítéseként.

Jukkakúra esetén azonban érdemes az édességek és egyéb egyszerű szénhidrátok, az alkohol, a zsírban sült ételek, az állati fehérjék, a sózott, tartósított ételek, valamint a konzervek fogyasztását  kerülni.  Ugyanakkor érdemes lassan, az ételre koncentrálva, alapos rágással étkezni, valamint bőséges mennyiségű folyadékot fogyasztani.  A folyadékfogyasztás lehetőleg lúgos, tisztított vízzel történjen, melynek előállításához kiváló segítséget nyújt az  Auarion víztisztító-és ionizáló berendezés.

Aquarion víztisztító-és ionizáló berendezés >>>

Aquarion 9 víztisztító-és ionizáló berendezés >>>

vissza