CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Miért fontos a bélflóra helyreállítása?

2019.09.21.

Miért fontos a bélflóra helyreállítása?

Bélrendszerünk nem csupán a táranyagok és vitaminok felszívódásáról gondoskodik, hanem az immunrendszer közel 70%-a is itt található, leginkább a vastagbélben. Bélflóránk nem csak jótékony baktériumokat, hanem káros mikroorganizmusokat is tartalmaz. Fontos azonban, hogy a mindig a jótékony baktériumok legyenek túlsúlyban, így gátat szabhatunk a kórokozók megtelepedésének.

Éppen ezért immunrendszerünk egészséges működése, s így egészségünk megőrzése érdekében folyamatosan érdemes gondoskodni a bélflóráránk egészségéről, azaz a jótékony baktériumok és szükséges vitaminok megfelelő mennyiségéről.

A bélflóránkban jelen lévő jótékony baktériumok elégtelen mennyisége különböző emésztőrendszeri panaszok kialakulásához vezethet.

A bélflóra károsodásának jelei:

- puffadás

- ételintolerancia

- hasmenés vagy változó halmazállapotú széklet

- hasi diszkomfortérzés

Ezen tünetek részben vagy teljességében történő megléte esetén felszívódási zavar is kialakulhat, melynek következménye az elfogyasztott táplálékok csökkent hasznosulása, de akár vitaminhiány is, hiszen a tápanyagok, vitaminok elsődleges hasznosulási helyszíne a bélrendszer.

Leginkább a vizben oldódó vitaminokból keletkezhet ilyenkor vitaminhiány, hiszen szervezetünk a vízben oldódó vitaminokat  (C-és B vitaminok) nem képes tárolni, ugyanakkor, ha a nem megfelelő felszívódás következtében egyáltalán nem vagy elégtelenül szívódik fel, könnyen kialakulhat a vitaminhiány. Amennyiben a bélflóra egészsége már hosszabb ideje nem kielégítő, úgy a vitaminhiány a zsirban oldódó vitaminokból is kialakulhat.

Ezért tehát fontos, hogy jótékony baktériumok bevitelével időben és rendszeresen gondoskodjunk bélflóránk egészségéről.

A jótékony baktériumok bevitele során azonban fontos szempont, hogy minél többféle és minél több baktériumtörzset tartalmazzon a készítmény, ugyanis a bélflóra károsodását több típusú baktérium hiánya is előidézheti.

Az AC-Zymes Plus egy komplex pre-és probiotikum, mely 6-féle baktériumtörzsből 6 milliárd csíraszámban tartalmaz probiotikus baktériumokat, valamint az ezen baktériumok  növekedését elősegítő prebiotikumokat is.

A probiotikumok jótékonyan hatnak az emésztőrendszer működésére, hozzájárulhatnak a gyomor-bélrendszer komfortérzetéhez, a bélflóra egyensúlyának fenntartásához és az egészséges bélműködéshez. Immunrendszerünk működésének hatékony támogatója. >>> AC Zymes Plus

vissza