CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Miért nélkülözhetetlenek a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek?

2017.07.29.

Miért nélkülözhetetlenek a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek?

Az emberi szervezet kiegyensúlyozott, egészséges működéséhez a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek elengedhetetlenül szükségesek. De tulajdonképpen mik azok a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, s milyen szerepet töltenek be pontosan szervezetünk működésében?

A vitaminok olyan szerves vegyületek, melyek nélküközhetetlenek a növekedéshez, az immunrendszer egészséges működéséhez, a sejtek, szövetek regenerációjához. A vitaminok két nagy csoportra oszthatók: a vízben oldódó, valamint a zsírban oldódó vitaminokra.  A vízben oldódó vitaminok gyorsan kiürülnek a szervezetünkből, ezért fontos, hogy gondoskodjunk folyamatos pótlásukról. Vízben oldódó vitaminok: B1, B2, B6, B12 vitaminok, a niacin, pantoténsav, biotin, folsav, valamint a C vitamin. Ezzel szemben a zsírban oldódó vitaminokat hosszabb ideig képes tárolni a szervezet, felszívódásuk hatékonyságát befolyásolja az elfogyasztott táplálékunk zsírtartalma. Az egyéni vitaminszükségletet számos tényező befolyásolja, mint az életkor, testsúly, nem, étkezési szokásaink, a fizikai aktivitás mértéke, valamint a bevitt táplálékok hasznosulásának mértéke.

Az ásványi anyagok alatt a közetekben vagy ércekben előforduló vegyületeket értjük, melyeket a növények a talajból felszívnak, majd a növények közvetítésével kerülnek az emberi szervezetbe. Rendszeres bevitelük fontossága kiemelkedő, hiszen nélkülük a vitaminok egészségünkre gyakorolt jótékony hatása nem tud érvényesülni. Az ásványi anyagoknak a szervezet működésének szinte valamennyi fázisában igen jelentős szerepük van, mennyiségük szerint makró-és mikroelemeket különböztethetünk meg.

Az ásványi anyagok közé tartoznak: a foszfor, kalcium, kálium, kén, klór, magnézium, nátrium.

Mik azok a nyomelemek?

A mikroelemeket gyakran nyomelemeknek nevezzük, és elnevezésük jól mutatja, hogy a szervezetben csak nyomokban fordulnak elő. Jelenlétük azonban annál fontosabb, hiszen az anyagcseréhez nélkülözhetetlenek.  Nyomelemeink közé sorolhatók: a cink, fluór, jód, mangán, molibdén, kobalt, króm, réz, szelén, vas és a vanádium.

Szervezetünk egészséges működése érdekében gondoskodjunk a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek megfelelő beviteléről.

A Full Spectrum vitamin-és ásványi anyag komplex közel 30 féle összetevőjével széleskörűen támogatja raktáraink feltöltését.

A Senior Formula speciálisan az 50 év feletti, idősebb korosztály számára összeállított multivitaminkészítmény, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, antioxidánsokkal, bioflavonoidokkal és növényi kivonatokkal kiegészítve.

A Power Mins ásványi anyag komplex a legszükségesebb 10 ásványi anyagot tartalmazza, amely minden sejtünk napi működéséhez szükséges.

Töltsd fel Te is a vitamin-,ásványi anyag-, és nyomelemraktáraidat!

Ha hasznosnak tartottad a cikket, kérlek oszd meg, hogy mások is olvashassák.

vissza