CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Mire ügyelj, ha emésztési panaszok gyötörnek

2015.05.25.

Mire ügyelj, ha emésztési panaszok gyötörnek

Te is hasmenéstől, székrekedéstől, hasi görcsöktől, puffadástól szenvedsz? Az emésztési problémák kezelésében nagyon fontos, hogy megtanuljunk helyesen étkezni. Ígéretünkhöz híven megmutatjuk, mit tudsz tenni az IBS tüneteinek csökkentéséért.

Az egyik legfontosabb, hogy vezess étkezési naplót!

Ide minden étkezés után jegyezd fel az étkezés idejét, az elfogyasztott ételt és mennyiségét, a tüneteket, melyek súlyosságát akár 1-től 10-ig terjedő skálán is jelezheted. Említs meg minden olyan eseményt, ami érzelmileg felkavarhatott. Minden héten nézd át, hogy találsz-e visszatérő „bűnös” ételeket, amik 3 napon belül legalább 3-szor gondot okoztak. Ha találtál, egyenként iktasd ki őket 2 hétre, és figyeld meg, hogy mérséklődnek-e a panaszaid.

Mik azok, amikre különösképpen figyelj?

Lehetőség szerint kerüld a bab, a káposzta, a karfiol, a brokkoli, a csokoládé, a cukormentes édesítők (pl. szorbitol vagy mannitol), az alkohol, a kávé és a szénsavas italok fogyasztását!

Hagyj időt a nyugodt és rendszeres étkezésre, egyél lassan. Alaposan rágd meg a falatokat, inkább a "többször kevesebbet" elvet alkalmazd, és igyál naponta legalább 8 pohár vizet vagy cukormentes teát.

Fogyassz probiotikumokat, azaz olyan jótékony baktériumokat, melyek segítenek helyreállítani felborult bélflórádat.

Fokozatosan növeld a bevitt rostmennyiséget (ügyelve a folyadékfogyasztásra), mert ez elengedhetetlen az optimális bélműködéshez.

Végül próbáld ki a hálózatunkban kapható természetes rostkészítményt, a Pure Inulint, mely hatékony segítséget nyújthat emésztésed helyreállításához!

vissza