CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Mit tud a magnézium?

2020.04.25.

Mit tud a magnézium?

Bár a magnéziumról sokat hallunk, hogy pontosan milyen szerepet tölt be testünk egészséges működésében, nem biztos, hogy pontosan tudjuk. Milyen szerepet tölt be a a magnézium a szervezetben, és melyek a legfontosabb forrásai? Lehet, hogy a kémiaórákról csak annyi emlékünk maradt, hogy a magnézium vakító fehér lánggal égő fém, ugyanakkor rendkívül fontos az egészségünk fenntartásában és megőrzésében.

Miért fontos a magnézium?

- szabályozza a szív-és érrendszer működését,

- szerepet játszik a csontozat és fogazat felépítésében,

- részt vesz az ideg-és izomműködésben,

- számos anyagcserefolyamathoz nélkülözhetetlen,

Magnéziumot sok élelmiszer tartalmaz kisebb-nagyobb mennyiségben (bab, zöldborsó, szója, zeller, sóska, csemegekukorica, teljes kiörlésű gabonák, olajos magvak, búzakorpa, sárgarépa)

Egyes élethelyzetekben (pl. fokozott fizikai igénybevétel, várandósság, szoptatás) több magnéziumra van szükséges szervezetünknek. Kismamáknál előfordulhat, hogy a hasfal befeszül. Ennek oka, hogy a várandosság és szoptatás idején megemelkedik a szervezet magnéziumigénye.

Ilyen esetekben magnéziumpótlásra lehet szükség, hiszen a táplálékbevitel valószínűleg nem fedezi a fokozottabb magnéziumszükségletet.

Egyes bélbetegségek esetén a magnézium felszívódása nem megfelelő. Ilyen esetekben is szükség lehet magnéziumpótlásra. Ugyancsak magnéziumpótlásra lehet szükség vizelethajtó készítmények szedése esetén, hiszen ilyenkor a magnézium ürítése fokozottabb. Egyes gyógyszerek szedése esetén is szükség lehet magnéziumpótlásra, pl.: antibiotikumok, immunszupresszív készítmények, kemoterápiás gyógyszerek szedése esetén. A lelkileg vagy fizikailag nehéz, megerőltető, stresszesebb időszakokban is fontos szerepe van a magnéziumpótlásnak, hiszen a magnézium kisimítja az idegrendszert, de ingerlékenység, fáradtság, koncentrációcsökkenés esetén is gondoljunk a magnéziumhiányra. Egyoldalú vagy hiányos táplálkozás esetén ugyancsak érdemes a magnéziumpótlásról gondoskodni.

Milyen tünetek hívhatják fel a figyelmet a magnéziumhiányra?

- alvászavarok,

- fáradtság,

- szorongás,

- szívdobogásérzés,

- emésztőrendszer görcsei,

- lábikragörcs,

- végtagzsibbadás

Ezen tünetek fennállása esetén a magnéziumtartalmú készítmények enyhíthetik a tüneteket. Mivel a B6 vitamin segíti a magnézium felszívódását, ezért érdemes B6 vitamint is fogyasztani a magnéziumtartalmú készítmények mellé.

A MagneZi B6 a magnézium, a B6-vitamin és a cink jól ismert és egymással tökéletesen együttműködő hatóanyaghármasát tartalmazza, míg a Stressz Management a magnéziumon kívül a B-vitamincsalád csaknem minden tagját tartalmazza.

MagneZi B6 >>>

Stressz Management >>>

vissza