2015.08.30.

Az omega-3 zsírsavak előállítására szervezetünk nem képes, ugyanakkor nélkülözhetetlenek testünk egészséges működéséhez, és a normális anyagcsere létfontosságú elemei.
Legfontosabb omega-3 források:
- a hideg vízi tengeri halak, pl. a lazac, a hering, a makréla, a szardella és a szardínia. Egyéb olajos halak - mint a tonhal - is tartalmaznak omega-3 zsírsavat, azonban csekélyebb mennyiségben.
Hazánk lakosságának nagy részénél a hal csak ünnepek alkalmával kerül az asztalra, s ezen okban rejlik szervezetünk omega-3 szintjének alacsony mértéke. Az optimális testi működéshez szükséges omega-3 mennyiség pótlását szervezetünk meghálálja.
Az omega-3 zsírsavak jelentőségére eszkimókkal kapcsolatos kutatások során derült fény. Tanulmányok szerint a túlnyomórészt állati termékeket fogyasztó eszkimók között jelentősen kisebb számban fordul elő szívinfarktus, mint az európai országok lakosai között. A különbségre magyarázatot az eszkimók lényegesen jelentősebb mértékű omega-3-zsírsav-fogyasztása adott. Ezen megfigyelést az elmúlt évtizedekben számos vizsgálattal alátámasztották. Bizonyítást nyert, hogy a szívinfarktust elszenvedett betegek életkilátásai az omega-3 zsírsavak által határozottan javultak. Az újabb infarktus bekövetkezésének valószínűsége, valamint a gyakorta az életet veszélyeztető szívritmuszavarok (aritmia) kialakulása az omega-3 zsírsavak által egyértelműen csökken.
Az omega-3 jótékony hatásai:
- Kedvező hatást gyakorol a szív-és érrendszeri megbetegedésekre, szerepet játszik a szívritmuszavar kialakulásának megelőzésében,
- Egyes enyhébb bőrbetegségek (pl.: ekcéma, pszoriázis stb.) megelőzésében és kiegészítő kezelésében nyújt segítséget,
- Jótékonyan befolyásolja az agy-és idegsejtek, a látóhártya működését,
- Az immunrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen,
- Védi az érfalakat az érelmeszesedéstől, segíti a gyulladásosok leküzdését.
Ha a gyermekünk az általános iskolában kevésbé teljesít, csökkent eséllyel indul a továbbtanulásnak. A gyermekkor tehát meghatározó szerepet tölthet be jövőnk alakulásában. A jó tanulmányi eredmény önbizalmat ad, az iskolába járás nem válik nyüggé.
Vizsgálati eredmények alátámasztották, hogy a halakban található omega-3 (EPA, DHA) telítetlen zsírsavak szerepet játszanak az agy fejlődésében, javul a koncentrálóképesség és könnyebbé válik a tanulás.
Az omega-3 gyermekre kifejtett jótékony hatásai:
- A koncentrációs képesség javulása, az olvasási, a tanulási, és memóriaproblémák csökkenése figyelhető meg gyermeknél omega-3 adagolása esetén.
- 3 hónapos omega-3 kúrát követően a koordinációs problémákkal küzdő gyermekeknél a koncentrációs képességük javulása, az olvasási és a beszédkészség fejlődése, hiperaktivitásuk és szorongásuk mérséklődése volt tapasztalható.
- Az omega-3 immunrendszerre kifejtett hatása is jelentős: vizsgálati eredmények alapján a rendszeresen megfázással, náthával küzdő gyermekek állapota javulást mutatott.
- 2 hónapos omega-3 kúrát követően a hiperaktív gyerekeknél nagymértékben csökkent az ellenséges viselkedés és az agresszivitás.
Omega 3 concentrate készítményünkkel egyszerű és praktikus módon pótolhatod a szervezeted számára szükséges omega-3 mennyiséget.
Készítsd fel gyermekedet időben a könnyed tanulásra!