CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Pörgesd fel magad a koenzim Q10-zel!

2018.10.06.

Pörgesd fel magad a koenzim Q10-zel!

A koenzim Q10 egy fontos antioxidáns, mely szervezetünk energianyerő folyamataihoz nélkülözhetetlen. Ezt a nélkülözhetetlen enzimet kb. 30 éves korunkig szervezetünk maga is termeli. Az energiatermelő funkcióján kívül számos egyéb jótékony hatással bír. Szervezetünk a legtöbb koenzim Q10-et a szívizomban tárolja, mely nem is véletlen, hiszen testünk motorjának működéséhez hatalmas energiamennyiségre van szükség.

Milyen jótékony hatásai vannak a koenzim Q10-nek?

Energetizál

A koenzim Q10  rendszeres bevitele jelentősen növelheti az életerőt, fokozhatja a fizikai teljesítőképességet, és segíthet a fáradtság érzésének elkerülésében vagy eltolódásában.

A szív-és érrendszer támogatója

Vizsgálatok kimutatták, hogy már napi 100 mg koenzim Q10 csökkentheti a vérnyomást, ezáltal az érrendszerre is kedvező hatást fejthet ki. Krónikus szívbetegség esetén, valamint infarktuson átesett betegek kiegészító terápiájaként már napi 100 mg koenzim Q10 pótlása érezhetően javíthatja a szív teljesítéményét, és ezáltal az életminőséget, ugyanakkor mérsékelheti az infarktus utáni szövődmények kialakulását.

Segítség lehet a migrén és a fülzúgás ellen

A koenzim Q10-zel a migrén elleni harcban is pozitív eredmények születtek. Egy három hónapig tartó kísérlet kimutatta, hogy a koenzim Q10 jelentősen csökkentheti a migrénes napok számát, ugyanakkor a rohamok gyakoriságáan is jelentős visszaesést tapasztaltak. A fülzúgás tüneteinek csökkenésére is jótékony hatást fejthet ki a koenzim Q10 rendszeres bevitele.

A fiatalság megőrzője

A koenzim Q10 nem csupán a mentális képességeket fokozhatja, hanem  E-vtaminnal, béta karotinnal és szelénnel kombinálva a ráncok csökkentésével és a bőr simaságának fokozásával a bőr öregedése ellen is hatékony fegyver lehet.

A fogínygyulladás és fogínysorvadás ellenszere

Vizsgálatok kimutatták, hogy a koenzim Q10 rendszeres bevitele csökkentheti a fogínygyulladás tüneteit és késleltetheti a fogígysorvadás kialakulását.

Segítség a szervezet koenzim Q10 igényének fokozódása esetén

Egyes gyógyszerek (koleszterincsökkentők, a pszichiátriai gyógyszerek, a szívritmus-szabályzók, a cukorbetegség miatt szedett gyógyszerek) megnövelik a szervezet koenzim Q10 igényét, ilyenkor érdemes koenzim Q10 magasabb dózisban történő beviteléről gondoskodni. 

Gondoskodj szervezeted megfelelő koenzim Q10 szintjéről, melyet nem csak a szíved, de az egész szervezeted is meghálál.


vissza