Termékkategóriák

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

  • TESTRE SZABOTT ÉTREND-KIEGÉSZÍTÉS

    TESTRE SZABOTT ÉTREND-KIEGÉSZÍTÉS

    Egyedi vitamincsomagok a Te speciális igényeidhez igazítva

    Megnézem
  • 25% azonnali kedvezmény!

    25% azonnali kedvezmény!

    47.000.- Ft feletti vásárlás esetén azonnali 25% kedvezmény!

    Megnézem
  • Változtak a szállítási feltételek!

    Változtak a szállítási feltételek!

    Tájékozódj a szállítási feltételekről!

    Megnézem
  • BioHarmonex csúcstechnológiás biorezonanciás készülék

    BioHarmonex csúcstechnológiás biorezonanciás készülék

    Indítsd be tested öngyógyító folyamatait!

    Megnézem!
  • Ionizált, tiszta ívóvíz az Aquarion 9 víztisztító-és ionizáló berendezéssel

    Ionizált, tiszta ívóvíz az Aquarion 9 víztisztító-és ionizáló berendezéssel

    Erős antioxidáns tartalmú, káros anyagoktól mentes, stabil őH értékű tiszta ívóvíz

    Megnézem
  • Bankkártyával szeretnél fizetni?

    Bankkártyával szeretnél fizetni?

    Kattints ide és válaszd ki itt a termékeket!

    Megnézem
  • Bio illóolajok: minőségi egészségmegőrző termékek

    Bio illóolajok: minőségi egészségmegőrző termékek

    Ellazuláshoz, feltöltődéshez, a nyugalom megteremtéséhez

    Megnézem
  • Organic Noni új összetételben

    Organic Noni új összetételben

    A hatékonyabb egészségvédelemért!

    Megnézem
  • Légy Te is CaliVita partner! Vállj vállalkozóvá!

    Légy Te is CaliVita partner! Vállj vállalkozóvá!

    Online vagy offline módon

    Megnézem
  • E-protect termékcsalád elektroszmog elleni védelem

    E-protect termékcsalád elektroszmog elleni védelem

    E-sugárzásokkal szembeni harmonizáló eszköz

    Megnézem

Probiotikumot az egész családnak!

2015.05.23.

Probiotikumot az egész családnak!

Már a régi mondás is - „Az vagy, amit megeszel!” – arra utal, hogy sejtették az emberek: a táplálkozás és azon keresztül a bél állapota nagy hatással van egészségünkre. De nemcsak egészségünkre, hanem akár lelkiállapotunkra is!

A probiotikumok azok a barátságos baktériumok, melyek a vastagbélben (illetve a hüvelyben) élnek, és jelenlétükkel gátolják a kórokozók megtelepedését, elszaporodását, fenntartják a szükséges savas közeget, és még rengeteg olyan folyamatban vesznek részt, amit csak most kezdünk átlátni. De kezdjük az elején!

A probiotikumoknak már a terhesség alatt is rendkívül jelentős a szerepük. Egyrészt a terhesség késői szakaszában jelentkező székrekedés elkerülésében vagy enyhítésében segítenek, másrészt elősegíthetik egyes ásványi anyagok felszívódását, és így óvják a csontok állapotát, harmadrészt a hüvelyflóra egészségének fenntartásában lehetnek hatásosak. Összesítő tanulmányok kimutatták, hogy a bakteriális gyulladás és még a tünetmentes felfázás is fokozza a koraszülést. Ezeknek a kezelésében a probiotikumok hatásosnak bizonyultak.

A székrekedés nemcsak a várandósság alatt okozhat gondot, de sok, amúgy egészséges gyermekre jellemző. Több, felnőttekre korlátozott vizsgálat után a gyermekek esetében is kimutatták, hogy a jótékony baktériumok használata képes javítani a székrekedésen. Másrészről a gyermekkori bélrendszeri fertőzések kezelésében is hatásos lehet több Lactobacillus törzs alkalmazása, mellyel akár le is rövidíthető a fertőzés időtartama. Azoknak a gyerekeknek, akiknek a családjában halmozottan fordult elő asztma, szénanátha vagy ekcéma, a probiotikus kiegészítés hatásos volt, emellett csökkentette a gyomor- és bélrendszeri tünetek gyakoriságát is! Ezenkívül egy friss vizsgálat eredményei szerint megakadályozhatja a fogszuvasodás kialakulásában szerepet játszó, baktériumok által létrehozott réteg képződését, ezzel csökkentve a fogszuvasodás kockázatát.

Felnőtt korban a bél egészségének fenntartásában szó szerint nélkülözhetetlenek a probiotikumok. A probiotikus kezelés csökkentheti az „utazók hasmenése” néven ismert állapotot, de más bélrendszeri fertőzések tüneteinek enyhítésében is szerepet játszhat. A prebiotikumok hozzájárulnak a csontanyagcserében résztvevő ásványi anyagok felszívódásához, ezzel csökkentve a csontritkulás kockázatát. Több vizsgálat szerint is hozzájárulhat a probiotikus kezelés az irritábilis bélszindróma (IBS) tüneteinek mérsékléséhez, illetve az antibiotikumkezelés után fellépő fertőzések okozta hasmenés idejének lerövidítésében is hatásosnak bizonyult egy 2013-as kontrollált vizsgálat eredményei szerint.

Idősebb korban is érvényesülnek ezek a hatások, amikor a székrekedés ismét felmerülhet, és az immunrendszer gyengülésével a fertőzések száma is megnőhet. Két nagy vizsgálat kimutatta, hogy a probiotikum fogyasztása mellett adott influenza elleni védőoltás hatására az antitesttermelés erősebb volt, mint a probiotikumot nem fogyasztók esetében, és a légzőrendszeri fertőzések ideje is rövidebb volt az előbbi csoportban.

Bár még javában folynak a vizsgálatok az összefüggés megértésére, ma úgy tűnik, hogy olyan kórképekben is szerepe lehet a bélflórának, amire eddig keveset gondoltunk. Több vizsgálat is leírta, hogy az elhízottak bélflórája eltér a nem elhízottakétól, bizonyos törzsek jelentősen kisebb sejtszámban vannak jelen, így a kutatók feltételezik, hogy a megváltozott összetételű bélflóra szerepet játszhat az elhízás kialakulásában.

A CaliVita kínálatában kapható kiskapszulás, könnyen lenyelhető Ac-Zymes, valamint az ízletes, rágótabletta formájú, prebiotikummal kiegészített ProbioBalance a család minden tagjának alternatívát biztosít a bélflóra egészségének megőrzéséhez. Élj hát velük!

Forrás:

Coudeyras, S., Jugie, G., Vermerie, M. és mtsa: Adhesion of human probiotic Lactobacillus rhamnosus to cervical and vaginal cells and interaction with vaginosis-associated pathogens - Infect. Dis.Obstet. Gynecol., 2008, 2008, Article
A comparative study of the effect of probiotics on cariogenic biofilm model for preventing dental caries – Lee et al., Arch Microbiol. 2014 Aug;196(8):601-9.
Effect of probiotics on gastrointestinal symptoms and small intestinal permeability in children with atopic dermatitis - Rosenfeldt, V., Benfeldt, E.:J. Pediatr., 2004, 145, 612–616.
Probiotics in the prevention of recurrences of bacterial vaginosis – Parma et al., Altern Ther Health Med. 2014 Winter;20 Suppl 1:52-7.
Is Bifidobacterium breve effective in the treatment of childhood constipation? Results from a pilot study – Tabbers et al., Nutrition Journal 2011, 10:19
Randomised clinical trial: A liquid multi-strain probiotic vs. placebo in the irritable bowel syndrome--a 12 week double-blind study - Sisson et al., Aliment Pharmacol Ther. 2014 Jul;40(1):51-62.
Randomised placebo-controlled double blind multicentric trial on efficacy and safety of Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium BB-12 for prevention of antibiotic-associated diarrhoea - Chatterjee et al., J Assoc Physicians India. 2013 Oct;61(10):708-12.
Probiotics in infectious diarrhoea in children: are they indicated? - Vandenplas et al., Eur J Pediatr (2007) 166:1211–1218
The relationship between gut microbiota and weight gain in humans – Angelakis et al., Future Microbiol. (2012) 7(1), 91–109
Probiotics and health: An evidence-based review – Aureli et al., Pharmacological Research 63 (2011) 366–376.

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Megosztás

Elérhetőség

Vitaminkincsek webáruház

Ügyfélszolgálatunk elérhetősége:

e-mail: calivitaminforras@gmail.com

Tel: +36 70 576 4553