CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Rákellenes táplálkozás: így éheztessük ki a ráksejteket

2015.04.18.

Rákellenes táplálkozás: így éheztessük ki a ráksejteket

John F. Coy rákkutató felfedezésének köszönhetően egyre biztosabban kijelenthető, hogy a rákos sejt kialakulásában és terjedésében szerepet játszó tejsavas erjedést táplálkozásunk befolyásolja. Az erjedést előidéző cukor és a keményítő megvonása olyan hatással van a rákos sejt anyagcseréjére, amelytől az szó szerint "éhen hal".

Egy "normális" sejt glükózt éget el, hogy energiát termeljen. A rákos sejt azonban más utakon jár energia-utánpótlása és terjedése érdekében. Erjeszti a glükózt, és így tejsavat hoz létre. Coy professzor megfigyelte, hogy a rákos sejtek környezetében igen magas az általa felfedezett TKTL1 fehérje jelenléte.

Az erjesztő gén felfedezése

Mindeddig kevés figyelmet kapott a rákos sejtekben zajló másféle anyagcsere-folyamat. Csak mostanában tűnik ki egyre inkább, hogy az emberi testben végbemenő, mindeddig ismeretlen erjedéses folyamat döntően befolyásolja az agresszív ráktípusok kialakulását.

A TKTL1 jelentése: transketolase like-1 vagyis transzketolázhoz hasonló gén, illetve fehérje. A transzketolázok olyan enzimek, amelyek minden élőlényben előfordulnak, és a cukor átalakításához szükségesek - tehát erjesztenek. Segítségükkel képes a szervezet például glükózból dezoxiribózt előállítani - egy olyan cukortípust, amely a DNS alkotóeleme.

A TKTL1-pozitív rákos sejteknek az egészséges sejtektől eltérően nincs szükségük oxigénre az energiatermelés során. Helyette hatalmas a glükózigényük, amelyet nem égetés útján hasznosítanak, hanem tejsavvá erjesztik. Az így előállított tejsav azután segítségükre van az immunrendszer gátlásában, az áttétek képzésében, ráadásul ellenállóvá válnak a megszokott terápiás módszerekkel, például a kemoterápiával és sugárkezeléssel szemben.

A gén felfedezésével dr. Johannes F. Coy egyúttal a rákos megbetegedések leküzdésének kulcsát is megtalálta: a cukor és a keményítő kiiktatása az étrendből megvonja a rákos sejtektől létezésük alapját, a glükózt, így arra kényszeríti a "fiatal" rákos sejteket, hogy beszüntessék tejsavtermelésüket, és működésüket ismét az égés folyamatára alapozzák.

Ez ismét lehetővé teszi az immunrendszer hatékony működését, és a rákellenes terápiák is beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Azok a rákos sejtek, amelyek már hosszabb ideje megszokták a folyamatos glükózutánpótlást, hamar elpusztulnak a következetesen fenntartott glükózhiánytól.

Hogyan kell rákellenesen táplálkozni?


A dr. Coy-féle elv egy komplex program: a táplálkozási szokások megváltoztatásával és rendszeres sporttal megvonja a táplálékot az agresszív rákos sejtektől és megakadályozza terjedésüket a testben. Az új rákellenes táplálkozás magas fehérje-, olaj/zsír- és rosttartalmú, nagyon kevés szénhidrátot tartalmazó étrenden alapul.

Célja, hogy étkezés után ne emelkedjék jelentősen a vércukorszint, az inzulinkibocsátás pedig minimális legyen. Emellett a lazítási módszerek és a természetgyógyászati kezelések erősítik az immunrendszert, ezért rákbetegeknek ajánlott a holisztikus szemléletű terápia.

A rákölő és rákmegelőző táplálkozás lényege


Minimális szénhidrát

Korlátozza cukor és keményítő fogyasztását napi 1 gramm szénhidrátra testsúlykilogrammonként. Ez például 60 kilós testsúly esetén megfelel egy szalámis kenyérnek egy szelet pizzának vagy egy adag csőben sült csicsókának.

Ne fogyasszon egyszerre 40 gramm szénhidrátnál többet, a cukor- és keményítőtartalmú ételeket pedig társítsa fehérjében, zsírban vagy olajban gazdag élelmiszerekkel, hogy lassítsa a glükóz felszabadulást.

Egészséges olajok

Olyan speciális olajkeverékekkel, amelyek megfelelő arányban tartalmaznak omega-3 és omega-6 zsírsavakat, pozitív hatást gyakorolhatunk a vércukorszintre, a vérnyomásra, csökkenthetjük a gyulladásos folyamatokat, és aktiválhatjuk a sejtekben zajló égést, azaz oxidációt.

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza