CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Természetesen az allergia ellen!

2015.09.09.

Természetesen az allergia ellen!

Korunk egyik népbetegsége az allergia. Az allergiás betegek száma évről évre nő. Hazánk lakosságának közel 1/4-e küzd a légúti allergia tüneteivel, közülük kiemelkedik a parlagfűre és fűpollenre érzékeny egyének száma. Mind a parlagfüvet, mind a fűpollent agresszív allergénként tarthatjuk számon, s tüneteket az első fagy beálltáig okoz.

Immunrendszerünk működése meghatározó szerepet tölt be az allergiás tünetek kialakulásában.

Vajon megteszünk-e mindent az allergia megjelenése ellen?

Amikor nem gyötörnek a tünetek nem is gondolunk az allergiára. Azonban ha előtör az orrfolyás, tüsszügés, szemviszketés, akkor igyekszönk csillapítani a kínzó tüneteket.

Az allergiás panaszok megjelenése ellen leghatásosabban a tünetek megjelenése előtt tehetünk. Immunrendszerünk védelmi funkciójának fokozásával és megfelelő életmóddal meg is előzhetjük az allergiás tünetek megjelenését.


A nyers gymölcsökben és zöldségekben gazdag táplálkozás a probiotikumok bevitele kulcsfontosságú szerepet játszik az allergia megelőzésében, hiszen az immunrendszerünk jelentős részét a bélrendszer képviseli.


Az allergiás panaszok megjelenése elleni harcban a nagy dózisú  C-vitamin hatékony segítséget nyújthat, hiszen felmérések szerint napi 1000 mg C-vitamin szedése már 3 nap után jelentős szerepet játszhat a hisztamin szint csökkentésében, melynek következtében allergiás panaszaink is enyhülnek. A C-vitaminon kívül a szervezet megfelelő D-vitamin szintje jelentősen mérsékli az allergiás tünetek kialakulásának esélyét.

Friss kutatások alapján bizonytást nyert, hogy az allergia elleni küzdelemben a noni gyümölcs jelentős szerepet játszik.

A kísérlet bebizonyította, hogy az allergiás tüneteket jelentősen csökkentette  a vizsgálatot megelőzően fogyasztott noni gyümölcs-és levélkivonat. Kutatók véleménye alapján a noniban található urzolsav - mely az almában is megtalálható -, valamint a  egyes bioflavonoidok, mint a kaempferol és a rutin okozza az allergiás tünetek mérséklődését. 

Az allergiás tünetek tehát a noni rendszeres fogyasztásával jelentősen mérsékelhetők.


Allergiás tüneteid csökkentéséhez válaszd Te is a gyümölcsök királynőjét, a nonit!

vissza