CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Tiszta máj, fél egészség!

2016.07.16.

Tiszta máj, fél egészség!

Májunk szervezetünk legnagyobb szerve, mely egy óriási porszívóként működik, s akkor képes feladatát hatékonyan ellátni, ha tiszta a porzsákja. Ha ezen feltétel nem teljesül, akkor erőlködéssel, csökkent hatásfokkal működik. Májunk viszonylag nagymértékű károsodás esetén is képes feladatait teljesíteni, ám ilyen esetben nem maradéktalanul tisztítja meg szervezetünket a méreganyagoktól.

Éppen ezért kiemelten fontos májunk egészséges működésének biztosítása. Az alkoholfogyasztás, az egészségtelen táplálkozás, a táplálékainkkal bevitt kemikáliák, a stressz, mind megterhelik a számos funkciót ellátó májunkat.

Anyagcserefolyamataink irányításáért, a fehérjeanyagcsere salakanyagainak lebontásáért, a vitaminok előállításáért, a vérzés-és alvadásrendszer fehérjéinek előállításáért, a vas-és egyéb nyomelemek tárolásáért, a hormontermelésért és lebontásért, s nem utolsó sorban a szervezetünkbe kerülő méreganyagok, kemikáliák lebontásáért és kiválasztásáért a májunk a felelős.

Helyes táplálkozással (főként zöld színű növények fogyasztásával) sokat tehetünk májunk egészségéért. Májműködésünk immunrendszerünk működésére, a vitaminok hatékonyabb felszívódására, anyagcserénkre, sejtjeink oxigénellátottságára is hatást gyakorol. Májunk csökkent működése puffadás, hasi görcsök, gyomorfájdalmak, ételintolerancia, bőrkiütések és egyéb bőrtünetek képében nyilvánulhat meg. Ezen panaszok tartós fennállása egyértelmű jelzése májunk csökkent működésének, a méregtelenítés alacsonyabb hatásfokának.

A máj regenerálását, az egészséges májműködést hatékonyan támogatja a máriatövis fő hatóanyaga, a szilimarin (silymarin), mely a májbetegségekre felírt receptre is kapható gyógyszerek leggyakrabban alkalmazott eleme. A szilimarin az alkoholfogyasztás és egyéb okokból bekövetkezett májkárosodás ellen ősidők óta alkalmazott szer. Kiemelkedő gyulladáscsökkentő, májvédő-és regeneráló hatását klinikai vizsgálatok is kimutatták. A máj működésére gyakorolt jótékony hatása mellett az epe egészségees működését is támogatja.

Liver Aid készítményünk a májgyulladás, májzsugor, alkohol vagy gyógyszerek okozta májkárosodás esetén kiváló hatásfokkal regenerálja a máj szöveteit, fokozva ezzel a máj méregtelenítő munkájának hatékonyságát.

Gondoskodjunk májunk egészséges működéséről, hiszen az egészséges máj fél egészség!

vissza