CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Vágysz a gondtalan mozgásra, örömteli sportolásra?

2015.05.07.

Vágysz a gondtalan mozgásra, örömteli sportolásra?

Nincs annál rosszabb, mint amikor mozgásunk korlátokba ütközik. Tehetetlennek érezzük magunkat, pedig legszívesebben kimozognánk magunkból a feszültséget.

Itt a jó idő! Hozd ismét formába magad!

Miután rohamosan közeledik a nyár, sokan úgy gondolják, hogy itt az ideje belevágni a sportolásba, hogy a szezonra formába lendüljenek.

Azonban mielőtt nekivágnánk az edzéseknek, testileg és lelkileg is fel kell készíteni magunkat a növekvő terhelésre. Testileg az alapvető cél, hogy egyre jobb alkalmazkodáshoz szoktassuk a szív- és érrendszert, a keringési, a légzési, az izomzati, az ín-, a szalag- és az ízületi rendszert. Lelkileg pedig hasznos lehet, ha meghatározzuk azt a célt, amit el szeretnénk érnipéldául napi fél óra vagy 5 km futás, esetleg a maratonra való felkészülés.

Ha valaki télen nem sportolt, de most a szép idő láttán kedvet kap a jó levegőn való futásra, kerékpározásra, esetleg az edzőtermi edzésekre, akkor a legfontosabb, hogy szem előtt tartsa a fokozatosságot. Alapvető szabály a sportolás előtti bemelegítés, a méretnek, sportágnak megfelelő ruha és cipő használata, valamint az esetleges védőfelszerelések alkalmazása.

Védd ízületeidet!

A felkészülés során ízületeinkre kiemelt fegyelmet kell fordítanunk, hiszen ezek testünk egyik legérzékenyebb és legsérülékenyebb területei, ezért gondosan táplálnunk szükséges azokat a megfelelő tápanyagokkal, mint az MSM, kondroitin, glüközamin.

Célszerű már az edzésprogram megkezdése előtt néhány héttel elkezdeni a Joint ProteX Forte szedését, melynek fő hatóanyagai (glükózamin, kondroitin, MSM) hozzájárulhatnak a normális porcképződéshez, ugyanakkor támogatják mindazokat a folyamatokat, amelyek az ízületek egészségének megőrzésében fontosak. A készítmény emellett jótékony növényi kivonatokat, többek között kurkumát, valamint cinket és mangánt is tartalmaz, melyek a csontozat egészséges szerkezetének fenntartásához lehetnek hasznosak.

Ízületeink védelme mellett csontjaink egészségének fenntartásáról sem szabad megfeledkeznünk. A Strong Bones Plus, amellett hogy jól felszívódó és beépülő kalciumot tartalmaz, hozzájárul a szervezet magnéziumellátottságához is. A magnézium nélkülözhetetlen az izmok és idegek működéséhez, de fontos abból a szempontból is, hogy egyidejű jelenléte akadályozza a kalcium érfalakban való lerakódását. A Strong Bones Plus az optimálisnak tartott 2:1 arányban tartalmazza a kalciumot és magnéziumot, a benne lévő D-vitamin pedig segíti a kalcium csontokba való beépülését.

Szeretnéd gondtalanul élvezni a sportot? Készülj fel testileg-lelkileg a fokozott terhelésre, hogy a rendszeres testmozgás tényleg az egészségedet szolgálhassa. Ennek érdekében ne feledkezz meg az MSM, kondroitin és glükozamin tartalmú étrend-kiegiszítők beviteléről, valamint a megfelelő kalcium és magnézium fogyasztásról.

Ne feledd! A rendszeres mozgásnak hangulatjavító hatása van, jótékony hatást fejt ki a bélműködésre, csökkenti a vércukorszintet, mérsékli az Alzheimer kór és demencia kialakulásának kockázatát.

TIPP KEZDŐKNEK
A kezdő futók 95%-a gyorsabban fut, mint kellene. Ha kezdő futó vagy, akkor nagy a valószínűsége, hogy Te is túl gyorsan futsz! Lassíts! Honnan tudod meg, hogy túl gyorsan futsz?

  • egy mondatot sem vagy képes folyamatosan elmondani (futás közben!) a nagy lihegéstől;
  • izomlázad van a futástól.

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza