CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Visszeresség? Komoly szövődménye is lehet!

2020.02.15.

Visszeresség? Komoly szövődménye is lehet!

A visszeres panaszokra, mint a seprűvénák megjelenésére, a nehézláb érzésre, a lábdagadásra gyakran elhanyagolható problémaként tekintünk, ám akár súlyos állapot is kialakulhat belőlük. Semmiképpen sem szabad a visszeres panaszokat bagatelizálni.

Bár a visszérbetegség kialakulásában örökletes tényezők játszanak szerepet, azonban az életmód, az állandó terhelés, az álló foglalkozás nagymértékben elősegítheti a visszérbetegség kialakulását, vagy már meglévő betegség esetén annak súlyosbodását. A visszeres panaszok már akár fiatal korban elkezdődhetnek, és az idő múlásával a tünetek egyre inkább fokozódhatnak. A kezdetben csak esztétikai problémát jelentő seprűvénák megjelenése később súlyos következményekkel járhat. A pangó vér kitágítja a vénákat, gyengíti az érfalakat, miközben a láb duzzadttá, vizenyőssé válik. A tág vénafal a bőr gyulladását okozhatja, melynek következtében vörössé, fájdalmassá válhat a bőrfelszín. A láb sérülése esetén lassú a gyógyulás, s akár lábszárfekély is kialakulhat. Az elhanyagolt visszérbetegségek igen súlyos következménye lehet a mélyvénás trombózis is.

Lábunkban kétféle vénatípus fordul elő: a felületes vénák a bőr alatt, valamint az izmok között elhelyezkedő mélyvénák. A vénák feladata, hogy visszajuttassák a vért a szívhez, s ezt tartós állás esetén is meg kell tenniük. Ebben nagy segítséget jelenthet a megfelelő   izompumpa. A lábszárizmok működése ugyanis felfelé nyomja a vért, mellyel elkerülhetővé válhat a pangás. A lábak megfelelő tornáztatásával, az izmok mozgatásával, az ülő életmód, és a túlzott terhelés kerülésével javíthatjuk a vénák keringését. A rendszeres lábtorna nem csak a keringésre gyakorol jótékony hatást, mely gátat szabhat a pangó vér megalvadásának, hanem az érfalakat is erősíti. Lábaink rendszeres tornáztatásán túl érdemes érvédő készítmények fogyasztásával is támogatni vénáink egészségét.

A Vein protex készítmény egy komplex érvédő készítmény, mely érfalerősítő és érvédő hatással rendelkezik, s olyan természetes hatóanyagokat tartalmaz, mint a C-vitamin, szőmőmagkivonat, gyömbérgyökér, a kurkuma, a heszperidinkomplex. Mindezen összetevők jótékony hatást gyakorolhatnak a visszérbetegség tüneteire: stabilizálják, erősítik a vénákat, mérséklik az alsó végtag feszülését, nehézségérzését, fájdalmát és az éjszakai lábikragörcsöt.

Vegyük komolyan a visszeres panaszokat, s még időben gondoskodjunk a megelőzésről.

Vein Protex érvédő készítmény: >>>>

Vein Care visszérkrém: >>>>

vissza