CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

#glamUp (500 g)Magas dózisú kollagén szépségital

#glamUp (500 g)Magas dózisú kollagén szépségital
#glamUp (500 g)Magas dózisú kollagén szépségital
#glamUp (500 g)Magas dózisú kollagén szépségital
#glamUp (500 g)Magas dózisú kollagén szépségital
#glamUp (500 g)Magas dózisú kollagén szépségital
Értékelés:

Cikkszám: CV0316

Ismerd meg a CaliVita legújabb termékét, a #glamUp szépségitalt

Kollagén, hialuronsav és antioxidánsok együttesen a feszes bőrért!

A kollagén szerepe testünk felépítésében

Talán furcsán hangzik, de kollagén nélkül testünknek nem lenne tartása, egyszerűen szétesnénk. Ez a rendkívüli anyag úgy működik, mint egy ragasztó.

A kollagén egy fontos szerkezetbe koncentrálódik, úgynevezett extracelluláris mátrixot (ECM) alkot. Úgy kell elképzelni, hogy az ECM olyan, mint egy háló, amely az összes sejtet együtt tartja és támogatja a funkcióikat.

Érdekes adat, hogy a száraz tömegben a kollagén képezi:

-  A szemfehérje 90%-át.

-  Az inak 80%-át.

-  A bőr 70-80%-át.

-  A porc 60%-át.

-  A csontok 30%-át.

-  Az izomtömeg 1-10%-át.


Kollagén nélkül a bőr száraz, vékony, ráncos és sérülékeny lenne, az izmok nem tudnának növekedni, és a körmök törékennyé, a csontok rendkívül sérülékennyé válnának.
 
Nem véletlen, hogy a szépségipar rendkívül sok kutatást végez a kollagénnel, hiszen ez a fehérje nagyban felelős a bőr fiatalon tartásáért. Legnagyobb kihívás azonban az, hogy a kollagén molekulák nagysága miatt a krémeken keresztüli bevitele rendkívül nehéz. A bőr pórusainak megnyitása nélkül sajnos kívülről való bevitele nehezen megoldható.
 
A kollagéntermelés a kor előrehaladtával egyre csökken. Szinten tartását csak élelmiszereken keresztül tudjuk hatékonyan megoldani. 
Nem túl sok élelmiszer biztosítja az elengedő kollagén utánpótlást, épp ezért fejlesztették ki a kollagén koncentrált és hidrolizált étrend-kiegészítését.
 
A kollagén étrend-kiegészítők alapanyagai több forrásból származhatnak: marha, sertés, csirke, hal.

A bőr a legnagyobb emberi szerv. Számos élettani funkciója mellett - mint testhőmérsékletünk szabályozása, kórokozók elszaporodásának megakadályozása és létfontosságú szerveink védelme - nem elhanyagolható a szociális életünkre gyakorolt hatása sem.

Mitől öregedik el a bőr a kor előrehaladtával?

Az idősödés leginkább észrevehető első jelei közé tartoznak a finom barázdák és ráncok, melyek az idő múlásával egyre mélyebbekké válnak. Mint a test sok másik anyagcsere-folyamata, a bőr megújulása is lelassul az életkor előrehaladtával: a fiatalok bőre körülbelül 28 naponta újul meg, az idősebbeknél ez 40 napba telik. Az idő múlásával bőrünk veszít teltségéből, hidratáltságából és rugalmasságából. Ezt a folyamatot különböző tényezők tovább gyorsíthatják, melyek sokunk életében akarva, akaratlanul is jelen vannak:

- Dohányzás / alkoholfogyasztás / éjszakai élet

- Napozás / szoláriumozás

- Dehidratáltság

- Kialvatlanság

- Stressz

- Egészségtelen táplálkozás

- Különböző kozmetikai termékek vegyi anyagai

A kollagén tartalmú étrend-kiegészítők alapanyagai több forrásból származhatnak: marha, sertés, csirke, hal.

A #glam Up marha kollagént tartalmaz, és azt is eláruljuk, hogy miért jobb ez a fajta kollagén, mint a többi állati eredetű:

- A sertés kollagén kevésbé kutatott mint étrend-kiegészítő, inkább ipari alkalmazásokhoz használják.

- A csirke kollagént leginkább a madárbetegség-fertőzéssel szembeni sebezhetősége miatt érdemes elkerülni.

- A tengeri herkentyűk és hal kollagén ígéretes előnyökkel jár, de viszonylag új, és a vizek szennyezettsége miatt az alapanyag sebezhetősége fennáll.

- A marha kollagén alapját szolgáló részeket be lehet szerezni fűvel táplált állatokból, melyekhez hatósági igazolások állnak rendelkezésre, így az alapanyagforrás igazolható és biztonságos, míg a többi forrású kollagén számára nehezebb a kiváló minőségű alapanyagok beszerzése.

Milyen típusú kollagének vannak?

Eddig a kollagén 29 típusát azonosították. Mindazonáltal a szervezetünkben található kollagén 90%-át az I, II, III, és IV típusok adják.

Egyes típus (I.) Bőr, inak, érrendszer, kötőszövet, szervek, csontok (A csontok fő összetevője)

Kettes típus (II.) Porcok (A porcok fő összetevője)

Marha kollagén előnyei:

  • Az I., III. és IV. típusú kollagént is tartalmazza, így szinte minden kollagénigényre megoldást nyújt.
  • Gazdag aminosavakban és glicinben, ami elengedhetetlen az erős DNS és RNS szálak építéséhez, melyek esszenciális genetikai építőelemei a megfelelően működő testsejteknek.
  • A marha kollagén a prolin nevű aminosavval is ellátja a testet. A prolin hatalmas szerepet játszik a test saját kollagén termelésében.
  • A hidrolizált marha kollagén étrend-kiegészítőként lett kialakítva, miután a tudósok rájöttek, hogyan kell lebontani a hosszú láncú hármas hélix fehérjét rövidebb darabokra, majd elválasztották a három helixet egymástól. A kapott rövid, egyedülálló peptidekből áll a hidrolizált kollagén, mely a hatékony felszívódást és hasznosulást biztosítja.
  • A kollagén minden formája jót tesz az egészségének, de a hidrolizált kollagén felszívódási aránya sokkal jobb,  90% felett van, szemben az élelmiszerben találhatóakkal, melyeké csak 27%.
A #glamUp, a CaliVita új, forradalmi szépségitalának egy adagja, kiemelkedően magas dózisban (10g/adag) tartalmaz hidrolizált marha kollagént, antioxidánsokkal és hialuronsavval kiegészítve. Rendkívül komplex, magas dózisú formulája természetes módon segíthet késleltetni az öregedést, illetve a már meglévő bőrkárosodások hatását csökkentheti.
A kollagénekre jellemző kellemetlen ízt ráadásul egy finom, citrusos íz váltja fel, így téve élvezetessé fogyasztását.


Kiszerelés: 500 g

Egységnyi adag: egy mérőkanál (17 g)

Adag/doboz: körülbelül 29 db

Adagolás: keverj össze egy mérőkanálnyit (17g) 250 ml vízzel naponta 1 alkalommal.

Hogy csomómentesen tudd fogyasztani: száraz pohárban, először pici vízben keverd simára, majd folyamatosan keverve hígítsd fel a maradék vízzel.

A termék édesítőszerrel készült, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetesen előforduló cukrokat tartalmaz, de ez az Európai Unió szabályozásának megfelelően a megengedett 0.5 g/100 ml határérték alatt van (0.12g/100ml), ezért cukormentesnek nyilvánított.

Összetevők: Hidrolizált kollagén (szarvasmarhából), maltodextrin, citromsav, alfa-liponsav, aroma, nátrium-hialuronát, gránátalma kivonat (DER: 45:1; std. 45% ellágsav; Punica granatum), édesítő (szukralóz), koenzim Q10, édesburgonya kivonat (DER: 6:1; Ipomoea batatas), karotinoid komplex (béta-karotin, likopin, lutein, zeaxanthin), csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid), D-alfa-tokoferol.


Figyelem! Konzultálj kezelőorvosoddal, amennyiben warfarintartalmú vérhígítót szedsz, mert a koenzim-Q10, E-vitamin befolyásolhatják annak hatékonyságát! A béta-karotin nem helyettesíti a külső UV-védelmet. Amennyiben vércukorszint csökkentő gyógyszereket szedsz, egyeztess kezelőorvosoddal, mert a kollagén és az alfa-liponsav befolyásolhatják azok hatását.

A termék megvásárlásával járó Bónusz Pont (BP) 506

Ár: 35 775 Ft
+ Véleményt írok

#1 - Kovács Tímea2020.05.13. 22:22

Kipróbáltam és meggyőződhettem a fantasztikus hatásáról, mely a kiváló összetevőknek köszönhető. Ráadásul finom is!