CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

CaliVita Power Mins, ásványianyag-komplex, ásványi anyagok pótlására, 100 tabletta

CaliVita Power Mins, ásványianyag-komplex, ásványi anyagok pótlására, 100 tabletta
CaliVita Power Mins, ásványianyag-komplex, ásványi anyagok pótlására, 100 tabletta
Értékelés:

Cikkszám: FL0066

CaliVita Power Mins, ásványianyag-komplex,

ásványi anyagok pótlására, 100 tabletta

A nélkülözhetetlen ásványok ereje

egyetlen tablettába zárva


Power Mins (100 tabletta) - a CaliVita International egyik legsikeresebb terméke

Power Mins ásványi anyag komplex

Nincs olyan folyamat a testünkben, amiben ne venne részt valamelyik ásványi anyag. A Power Mins azt a legszükségesebb 10 ásványi anyagot tartalmazza, amely minden sejtünk napi működéséhez szükséges.

E régóta közkedvelt ásványianyag-komplex készítmény népszerűsége bevezetése óta töretlen a termékskálánkon. Minden oka megvan erre, hiszen kiemelkedő minőségű termékünk összetétele ideális ásványianyag-kiegészítést jelent a mindennapokban.

A szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlenek a vitaminok, aminosavak, antioxidánsok, az egészséges bélflórát fenntartó probiotikumok és a többi esszenciálisépítőelem. Az ásványi anyagok – hasonlóan a vitaminokhoz – nélkülözhetetlen alkotói testünknek, és ugyancsak külső forrásból kell a szükségleteinket fedeznünk. A felszívódó kalcium 99,5%-a a csontokban és a fogakban raktározódik el, a többi pedig létfontosságú alkotójává válik a vérplazmának. Részt vesz a véralvadási folyamatokban, az izomösszehúzódásában (nem csak a vázizmokéban, hanem a légző- vagy éppen a szívizoméban). Mindeközben naponta 1000 mg cserélődik ki. Pótlása azért kiemelten fontos, mivel csontjaink raktárként működnek, ami legkésőbb 30 éves korunkig képes „bővülni”, majd egy egyensúlyi állapot után elkezd leépülni. A kalcium mindennapos kielégítő pótlása tehát nem csak a napi anyagcserénk normális működése szempontjából fontos, de csontjaink védelme miatt is. Az egészséges testtömeg elérésében betöltött szerepét is vizsgálták, mivel több klinikai vizsgálat szerint a kalciumpótlás hatékonyan támogatta a fogyókúrás étrendet. Sokaknak pedig a házipatika szerves részévé vált, hiszen az allergiaszezonban is segítséget nyújthat.

A magnézium a kalciumhoz hasonlóan rendkívül sokféle feladatot lát el a szervezetben. Építőeleme több száz enzimnek, részt vesz az energiatermelő folyamatokban és a fehérjeszintézisben, hozzájárul a szív- és érrendszer, illetve az izmok egészséges működéséhez. Hiányában éjszakai lábikragörcsök, izomgörcsök fordulhatnak elő.

A cink fontos antioxidáns elem, melynek jelenléte nélkülözhetetlen a szabad gyökök elleni küzdelemben. Az immunrendszer működésében is részt vesz az immunsejtek kifejlődésének serkentésével.

A vasnak a vérképzésben és az oxigénszállításban betöltött szerepe vitathatatlan. Krónikus hiányában működésképtelen vörösvértestek jönnek létre, a szövetek oxigénellátása pedig elégtelenné válhat és vashiányos vérszegénység alakulhat ki. Ez a WHO korábbi becslése szerint a gyermekek, idősek és főleg a nők legalább 10-20%-át érinti világszerte.

A jód az egyik legismertebb ásványi anyag. Közismert, hogy a pajzsmirigy működésében nélkülözhetetlen szerepet játszik. Kevesen tudják azonban, hogy Európa bizonyos részein legalább enyhe fokú jódhiány jellemző, és ezzel összefüggésben megállapítható a talaj szelénben szegény volta is, mely ugyancsak hatást gyakorol a pajzsmirigyünk müködésére. Ennek következtében az optimális jódbevitelre fokozottan kell figyelni, mert a pajzsmirigy működése befolyásolja a szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcserét is. Kevésbé ismert, de a pajzsmirigyhormonok normális termelésében nagy szerepet játszik még a szelén, mely emellett az immunrendszert is támogatja. Éppen emiatt válik fontossá a szelénben szegény talajból származó szelénmennyiség kiegészítése szelént tartalmazó készítményekkel.

A króm gyakori összetevője a testtömeg-csökkentést támogató készítményeknek a mindennapi anyagcserében betöltött szerepe miatt, ugyanis befolyással bír a szénhidrát-anyagcserére (ezen keresztül pedig a fehérje- és zsíranyagcserére is), egyes vizsgálatok a szénhidrátéhség csillapításában betöltött szerepét is alátámasztották.

A mangán legalább annyira sokrétű szerepet tölt be a szervezetben, mint az előzőleg említett ásványi anyagok. Részt vesz az energiatermelő folyamatokban, a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcserében, a csontok egészséges szerkezetének fenntartásában. Hatékony antioxidánsként a sejtek védelmét is támogatja.

Megállapítható tehát, hogy ezen elképzelhetetlenül apró elemek számos életfolyamatainkban vesznek részt, ezért mindennapos pótlásuk kiemelkedően fontos. Nyáron különösen, mert a fokozott verejtékezéssel jelentős mennyiségű ásványi anyagot vesztünk, melyeket pótolni  szükséges a szervezetünk normális működése érdekében!

  • Sportolóknak, fizikai munkát végzőknek a fokozott verejtékezés miatt.
  • Azoknak, akiknek legalább kétféle ásványi anyag pótlására van szükségük.
  • Vitaminfogyasztóknak, hogy a vitaminok jótékony hatása minél jobban érvényesüljön.
  • Azoknak, akik egy-egy betegség után szeretnék újra formába hozni szervezetüket.
Összetétel:
  • Kalcium: 250 mg
  • Magnézium: 150 mg
  • Kálium: 24.75 mg
  • Cink: 7.5 mg
  • Mangán: 4 mg
  • Vas: 4 mg
  • Réz: 0.5 mg
  • Jód: 50 mcg
  • Szelén: 20 mcg
  • Króm: 50 mcg
  • Molibdén: 125 mcg

Tudtad, hogy a napi 2,5 liter vízzel, amennyit átlagosan veszítünk, ásványi anyagok is ürülnek szervezetünkből? Ezért nem csak a folyadékpótlásra, de az ásványi anyagok pótlására is figyelnünk kell!

Tudtad-e, hogy az ásványi anyagoknak jelentős szerepük van a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásában és a lúgosításában is?

A termék megvásárlásért járó Bonus Pont: 106

Ár: 8 790 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!