CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Vitaminok hatása a sportteljesítményre

A vitaminok hatása a sportteljesítményre

 

* A kép megjelenítését levelező programja blokkolta. Engedélyezze a képek megjelenítését! *

Az élsportolóknak az átlagemberhez képest jelentősen magasabb az energia- és tápanyagigényük. A szükségesnél alacsonyabb mértékű vitaminbevitel gyengíti az immunrendszert, ezáltal a szervezet betegségekkel szembeni védekezőképessége csökken. Ebből következően a megfelelő mértékű vitaminbevitel hozzájárul az egészség megőrzéséhez és a szervezet gyors regenerálódásához.

Egyes esetekben a szervezet vitaminszükséglete az átlagosnál magasabb lehet, mint pl.:

  • Betegség utáni gyógyulási fázisban;
  • Sportolás esetén
  • Fizikai munkavégzés esetén;
  • Dohányzók körében;
  • Felszívódási zavarok fellépése esetén;
  • Általánosságban a férfiak körében

Szervezetünk egészséges működését elősegíthetjük a multivitaminok rendszeres fogyasztásával.

A mikrotápanyagok hiányának hatása a sportolók szervezetére

Megannyi vizsgálat alapján bizonyítást nyert, hogy a fizikai aktivitás intenzitásának, időtartamának függvényében a mikrotápanyaghiány kialakulásának kockázata emelkedik. Méginkább érvényesül ez a megállapítás abban az esetben, ha az intenzív testedzés testsúlycsökkentő programmal társul, valamint ha egyéb ok folytán (pl. utazás, stb.) egy-két étkezés a napirendből kimarad.

A vitaminok hatása a sportteljesítményre

A szervezet a megfelelő tápanyagokkal történő ellátása esetén válik képessé a legjobb teljesítmény nyújtására. A testedzés fokozza az anyagcserét, az energia termeléséhez azonban megfelelő tápányagok megléte is szükséges.

A szervezet vitamin és ásványianyag hiánya leghamarabb fáradtság és gyengeségérzet képében mutatkozik meg.

A megeröltető fizikai munka és sportolás során felszabaduló szabad gyökök legyőzése, valamint a szervezet optimális működése érdekében a vitaminok bevitele rendkívüli jelentőséggel bír. Korunkban kizárólag táplálkozással nem lehetséges a szervezet szükséges vitamin-és ásványi anyag ellátottságát biztosítani, hiszen táplálékaink vitamintartalma lényegesen alacsonyabb a korábbi évtizedekhez képest.

A sportolók számára elengedhetetlen vitaminok

C-vitamin: Támogatja a vas felszívódását, antioxidáns hatása révén védelmet biztosít a szabad gyökök káros hatásai ellen, támogatva ezzel a szervezet regenerálódását és az izomnövekedést.

B-vitaminok: A B-vitaminok mérsékelt hiánya a sportolók teljesítményére csökkentőleg hat.  Elsősorban a B1, B2, B3 (niacin) és B6 vitamin járulnak hozzá az izmok oxigénnel történő ellátottságához. A B-vtaminok közül főként a B6 vitamin jelentős szerepet tölt be a fehérje anyagcserében – ezáltal hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez.

Nagy dózisú B-vitamin fogyasztása esetén a vizelet jellegzetes színűvé és szagúvá válhat, mely azonban természetes folyamat.

Magnézium: Az izomgörcsök esetlén a magnézium fogyasztása segítségünkre siet. Az izomfeszültség oldására a magnézium mellett a B6 vitamin is jótékony hatást fejt ki, támogatja a feszülő izomzat regenerációját.

Kalcium:  Csontozatunk és fogazatunk egészségének megőrzéséhez szükséges kalciumszint biztosítása elengedhetetlen.  A kalcium a normál izomműködés alapvető eleme. Hozzájárul a B12 vitamin és a vas hatékony felszívódásához.

E-vitamin: Antioxidáns hatásával részt vesz a szabadgyökök elleni küzdelemben, szerepe van a fehérje, szénhidrát és zsíranyagcsere működésében.

D-vitamin: A csontképzés, az egészséges csontozat fenntartásának nélkülözhetetlen eleme, szerepet játszik a kalcium felszívódásában.

A Super Mega 50 nagy dózisú, elnyújtott felszívódású multivitamin ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, antioxidánsokkal és extra bioflavonoidokkal, kifejezetten a felfokozott életvitelű emberek számára került kifejlesztésre.

Megrendelem most