CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A D-vitaminról

A D-vitaminról

 

A D-vitamin szinte valamennyi szervünk megfelelő működéséhez szükséges. Hiánya vagy alacsony szintje számos betegség kialakulásának a kockázatát növelheti, ugyanakkor a megfelelő szintje csökkentheti egyes megbetegedések kialakulásának esélyét.

A D-vitamin-hiány télen és tavasszal a leggyakoribb, azonban sokaknál nyáron is megfigyelhető, különösen azok körében, akik kevés időt töltenek szabad levegőn. A D-vitamin legismertebb hatása az immunrendszer egészséges működésének támogatása. Ezen kvül azonban a szervezet működésének számos más területén fejt ki jótékony hatást. Szabályozza a csontanyagcserét, melyen keresztül gondoskodik a csontok egészségének megőrzéséről, segíthet a depresszió elkerülésében, ugyanis a D-vitamin alacsony szintje bizonyítottan hozzájárul a depresszió kialakulásához.  Több kutatás bizonyította, hogy a szülés utáni depresszió kialakulásában szerepet játszik a D-vitamin hiánya. Befolyásolja a koncentrálóképességet is, részt vesz az egészséges izomfunkció fenntartásában, szerepet játszik a normál sejtosztódásban, a vér normál kalciumszintjének fenntartásában, de hatást gyakorol a fogazat egészségére is. Újabb kutatások a D-vitamin fogyásban betöltött szerepét is igazolták. Ennek alapján megállapítást nyert, hogy a D-vitamin hiánnyal küzdő túlsúlyosok nagyobb sikereket érhetnek el, ha a fogyókúra mellett a D-vitamin bevteléről is gondoskodnak. Cukorbetegek körében végzett kutatás kimutatta, hogy  minél alacsonyonyabb volt a cukorbeteg páciens D-vitamin szintje, annál magasabb volt a BMI és testzsír szintje. Tehát a cukorbetegek körében fokozottan érdemes ügyelni a szervezet megfelelő D-vitamin szintjének biztosítására. 

Bár szervezetünk képes a D-vitamin szintetizálására, azonban idősebb korban csökken a bőrben keletkező D-vitamin mennyisége, valamint a szervezet D-vitamin szintetizáló képessége. Ebből adódóan idősebb korban különösen fontos a D-vitamin rendszeres pótlása. 


 

 

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!