CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A stresszről

A stresszről


A betegségek közel 66 %-nak hátterében a stressz áll.


A rendkívül erős stresszhatások (traumák), a hosszú időn át gyakran ismétlődő vagy tartóssá váló stresszválaszok komoly pszichikai zavarokat okozhatnak, hozzájárulhatnak testi betegségek kialakulásához, vagy súlyosbítják a már meglévő betegségeket.

Minél több feszültséget szenvedünk el, szervezetünkre annál nagyobb  nyomás nehezedik, amely előbb vagy utóbb a leggyengébb pontokon támad. Leggyakrabban a gyomor és az emésztőszervek ill a szív-és érrendszer látják kárát a sok-sok felgyülemlett feszültségnek.

A helyzet kezelésének két iránya van. Az egyik a már meglévő, kikerülhetetlen stresszfaktorok csökkentése, illetve a saját hozzáállásunk megváltoztatása. Amennyiben egyes élethelyzeteken nem tudunk változtatni, akkor meg kell próbálni egymástól elválasztani azokat a helyzeteket, amelyekről előre tudhatjuk, hogy feszültséget okoznak, hogy egyszerre minél kisebb dózisú stresszt keltő inger érje a szervezetet.

A már meglévő feszültségek oldására pedig gyakoroljuk napi szinten az autogén tréninget, relaxációt vagy meditálást. Az egyes technikák elsajátításukat  követően mindenkinél hatékony segítséget nyújtanak. A sport - ezen belül különösen a jóga -, de egyéb mozgásformák is, a feszültség levezetéséhez igen alkalmasak, segítséget nyújtanak a lelki egyensúly megtartásában, továbbá a problémák kibeszélése, önmagunkból történő kiírása is kiváló stresszoldóként működik.

Mikortól veszélyes a stressz?
Az, hogy szervezetünk készültséget rendel el és feszült állapotba kerül, alapvetően nem baj és nem is egészségtelen. Ha nem érne minket stressz, gyakorlatilag nem élnénk, hiszen szervezetünket semmi sem késztetné az időszakos „ébredésre” és „riadóra”. Akkor csúszik át a számunkra veszélyes zónába, ha ez a megfeszített állapot tartóssá válik, olyannyira, hogy többé már nem a nyugalmi állapotot szakítják meg a stresszhelyzetek, hanem éppen fordítva. Amikor a stressz állandósul, akkor is jelen van a feszültség, ha a kiváltó ok egyébként már nincs.

Amennyiben nem csökken a stressz hatás, illetve mindig újabb és újabb gondok gyötörnek, egy idő után a tartalék energiák is felhasználásra kerülnek, kimerül a készlet, és belépünk a következő szakaszba, ahol már megjelennek a fizikai tünetek.

Gondoskodj időben a stressz okozta káros hatások kivédéséről a Rhodiolin gyógynövénykivonattal a hozzászokás veszélye nélkül. Bővebben: >>>>

A stressz veszélyei

Mit szoktunk tenni stressz ellen?

Stressz elleni megoldás

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!