CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

biotermékek, öko gazdálkodásból származó termékek

A biotermékekről -

6 új tanulmány arról, miért jobb a bio!


Napjainkban a bio termékek egyre nagyobb teret hódítanak és egyre több kutatás bizonyítja, hogy az ellenőrzött öko gazdaságokban termelt élelmiszerek valóban jobbak a nagyüzemi termelésnél.

Most bemutatunk ezek közül néhányat, hogy lásd, miért érdemes bio terméket vásárolni!

  1. Egy, az angliai Newcastle-i Egyetemhez tartozó gazdaságban végzett kutatás eredményei szerint az ökológiai gazdálkodásban előállított növények több olyan hasznos vitamint és antioxidánst tartalmaznak, melyekről tudjuk, hogy segítenek a szervezetünk számára megküzdeni a különböző betegségekkel. Emellett a bio termékekben nagyobb ásványi anyag-, többek között vas- és cinktartalmat találtak.

  2. Egy, a Kaliforniai Egyetemen végzett vizsgálat szerint az ökológiai módon termelt paradicsom kétszer annyi flavonoidot (a szívbetegségek kockázatát csökkentő antioxidánst), míga bio fejeskáposzta 30%-kal több C-vitamint tartalmaz.

  3. Néhány éve egy kolostorban vizsgálták, milyen hatása van a bio élelmiszerekre való áttérésnek. A kísérlet résztvevői arról számoltak be, hogy egészségügyi panaszaik csökkentek. Ezzel egyidejűleg kimutatható volt, hogy a vérükben megnőtt a vírusok elleni védelemért felelős immunsejtek száma.

  4. Korábban tanulmány készült egy új-zélandi lánykollégium lakóinak egészségi állapotáról. A közel három éves kísérletben a diákok kizárólag bio élelmiszereket fogyasztottak. Ennek eredményeként kevesebb volt a megfázás és a köhögés, gyorsabb volt a gyógyulás, csökkent a sportsérülések, valamint a bőr- és fogpanaszok száma.
  5. Jól mérhető, hogyan hat az ökológiai élelmiszerek fogyasztása az anyatej minőségére. Azoknak az anyáknak a tejében, akik zömében bio élelmiszerekkel táplálkoztak, több omega-3-zsírsav és többszörösen telítetlen zsírsav volt kimutatható.

  6.  Az ökotermékek fogyasztásával nemcsak több, biológiailag hasznos anyag jut be a szervezetbe, hanem ezúton csökkenthető a növényvédőszer-maradványok, az adalékanyagok és a génmanipulált alapanyagok felhasználása okozta egészségügyi kockázat is.

    Egy közelmúltban készült német statisztika szerint a nem bio módon termelt élelmiszerek 75%-ában növényvédő szer maradványok mutathatók ki!
Forrás: Biokultúra 2004/5, 2004/6, 2005/1

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!