CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

diéta és a D-vitamin

Mi akadályozhatja még a fogyást

a diéta, fogyókúra ellenére?


A D-vitamint általában a csontrendszerre kifejtett hatásáról ismerik, de a D-vitamin hatással van a testsúlyra is. Ha hiány van belőle, könnyebben lerakódik a zsír, és nehezebben megy a fogyás. A D-vitamin-hiány ezenkívül erősíti az éhségérzetet és akadályozza a zsírégetést.

Az utóbbi években több tanulmány is kimutatta, hogy a D-vitamin-hiány megszüntetése jelentősen előmozdíthatja a súlycsökkenést. Gondoljunk ezért a D-vitaminra is, ha a diéta és a sport ellenére egyszerűen nem tudunk fogyni.

Egyes tudósok feltételezik, hogy a zsírsejteken találhatóspeciális D-vitamin-receptorok közlik a sejttel, hogy az a tartalmát (vagyis a zsírt) égesse el energiává, vagy inkább túlsúly formájában raktározza el rosszabb időkre (a szerint, hogy a D-vitamin aktiválja-e ezeket a receptorokat vagy sem).

Az agysejtek, amelyek az anyagcserét, valamint az éhséget és a jóllakottságot kontrollálják, szintén rendelkeznek D-vitamin- receptorokkal. Ha hiányzik a D-vitamin, alábbhagy ezeknek a sejteknek a működőképessége, és a telítettségérzet hiánya vagy csökkenése léphet fel.

Mivel a D-vitamin zsírban oldódó vitamin, ezért legjobb forrásai a zsíros halak (pl. tonhal, lazac), amiből azonban hatalmas mennyiséget kellene elfogyasztanunk naponta ahhoz, hogy D-vitamin-szükségletünket fedezzük.

Megrendelem most!

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!