CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Honnan ered a NONI?

A Noni eredetének történeteAz ókori polinéziai őslakosok különféle növényeket használtak a természetes gyógymódokhoz, kezdetekben “próba szerencse” alapokon elindulva, majd később a tapasztalataikat generációkon átívelve továbbadták leszármazottaiknak. Ezt “kapu”-nak hívták, ami egy összefoglaló név volt azokra szabályokra és tanításokra amiket betartva a legnagyobb egészségben és harmóniában élhették életüket. Ezt a kollektív tudást a “kahuna”, a spirituális vezető ápolta és védte.

A betegségeket természetes és személyes okok kombinációjának tulajdonították.

- hideg
- nedves levegő
- fizikális trauma
- fertőzés

 

- lelki problémák
- erkölcstelen viselkedés
- “kapu” szabályainak megszegése

A népgyógyászati eljárás gyakran magában foglalt külöböző szertartásokat, izzaztást, masszázst és természetesen kedvező hatásúnak tartott növényeket. A legtöbb növényt külsőleg használták, és az etnobotanikusok úgy vélik, hogy így kezdődött a noni népszerűségének története is.

Nem tudhatjuk biztosan, hogy mikor kezdtek a polinéz lakók a noninak fájdalom esetén is kedvező hatást tulajdonítani, de ismert tény, hogy különösen nagy gyakorisággal használták a leveleit a polinéziai történelem során. A Noni kétségtelenül nagy segítség volt a polinéziak számára, ezért vitték magukkal a növényt, amikor a Csendes-óceán új szigeteit gyarmatosították.

 

Nincsenek ismereteink arról, hogy hogyan és mikor tértek át az őslakosok a külső használatról a fogyasztásra. Az érett gyümölcs illata valószínűleg egy ideje távol tartotta őket a lakmározástól.

 

Az állatok azonban bizonyos értelemben sokkal okosabbak, mint mi vagyunk, vagy legalábbis intuitívabbak. Például tudjuk, hogy a kutyák füvet esznek, amikor meg akarják hánytatni magukat. Az állatoknak rengeteg ilyen gondjaikat enyhítő szokásuk van. És a polinéziai állatvilág imádja a nonit! Valószínűleg észrevették az állatok jó egészségét, és úgy döntöttek, hogy megpróbálkoznak a gyümölcs fogyasztásával.

Gyorsan kiderült, hogy a nyers noni gyümölcs lenyűgöző hatékonysággal növeli az energiaszintet, segít a gyulladások leküzdésében, fenntartja az egészséges immunrendszert, és számtalan egyéb előnnyel jár. A noni gyorsan az ókori polinéziaiak egyik legfontosabb gyógynövényévé vált.

Ma már ismerjük a noniban található több, mint 160 vegyületet, melyek között rengeteg létfontosságú mikrotápanyag van, beleértve a természetes antioxidánsokat, az oldható és oldhatatlan rostokat, az esszenciális zsírsavakat és számtalan más vitamint és ásványi anyagot.

A noni az emberiség népgyógyászati kultúrájának szerves részét képezi. Segíts megőrizni a noni örökségét, és a noni segít megőrizni az egészséged!

Fogyaszd Te is a CaliVita noni tartalmú termékét!

Organic NONI >>>

Polinesian NONI >>>

Organic NONI 3+1 Business Pack >>>