CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Miért egészségtelen a cukrozott üdítők fogyasztása?

2015.05.27.

Miért egészségtelen a cukrozott üdítők fogyasztása?

Biztosan ismerősek számodra is azok az élethelyzetek, amikor egész nap rohansz, nincs időd enni-inni, aztán hirtelen rád tör a szomjúság és valami édes ital után sóvárogsz, vagy leültök a barátaiddal és üdítőt rendeltek, sőt gyermekednek tízóraira is sokszor gyümölcslevet csomagolsz merő jó szándékból.

Az üdítők fogyasztása közben azonban nagyon kevesen gondolnak arra, hogy a sok cukrozott üdítő vajon hosszútávon hogyan hat a szervezetre.

Nézzük meg azt az 5 súlyos okot, amiért érdemes leszokni a cukrozott üdítőitalok fogyasztásáról:

Kalóriabomba: 330 ml üdítő hozzávetőleg 150 kalóriát és 5 kanál cukrot rejt magában. Nem nehéz kiszámolni, ha naponta megiszunk valamilyen üdítőt, mennyi többletkalóriát juttatunk a szervezetünkbe. Magától értetődő, hogy mindez túlsúlyhoz vezet. Kísérletek igazolják, hogy azok, akik heti három alkalommal üdítőt isznak, hajlamosabbak az elhízásra.

Cukorbetegség és cukorfüggőség: az üdítőkben található magas cukortartalom óhatatlanul cukorbetegség kialakulásához vezet, ráadásul a legtöbben kevés vizet isznak. Más függőségekhez hasonlóan a szervezet könnyen hozzászokik ahhoz is, hogy rendszeresen többletcukrot kap.

Törékenyebb csontok: csontritkuláshoz és a szervezet kalciumháztartásának gyorsabb üresedéséhez is vezet. Az üdítők magas foszfortartalmának ugyanis az a negatívuma, hogy a csontok törékenyebbé válnak, vagyis a kalcium is gyorsabban kiürül a szervezetből.

Májproblémák: az üdítőkben található cukrot a szervezet jóval nehezebben dolgozza fel, a máj ugyanis ezt a fajta cukrot egyenesen zsírrá alakítja, így a máj működése is jelentősen károsodik.

Fogszuvasodás: az üdítőitalok magas foszforsav- és cukortartalma 60 százalékkal növeli a fogszuvasodás kialakulásának veszélyét.

A cukrozott üditők helyett fogyassz inkább természetes alapú és gyógyhatású italokat. Megéri! > > > Koktéltippek

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülhess újdonságainkról, valamint a legújabb kutatási eredményekről, melyek az egészséged megőrzését segítik elő.

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

vissza