CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

csontritkulás ellen Strong Bones Plus

Csontritkulás?

Calcium Magnesium Plus – A csontépítőKöztudott, hogy szervezetünknek szüksége van a kalciumra és magnéziumra az egészséges csontok és erős fogak felépítéséhez, fenntartásához. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a kalcium különösen a D-vitaminnal kombinálva segíthet megelőzni a csontok leépülését. Ha étrendjében nem szerepel elegendő kalcium, hasznos lehet kalcium tartalmú étrend-kiegészítő készítmény alkalmazása.
Összegyűjtöttük a csontok szerkezetének egészséges fenntartásával kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket, melyeket Prof. MUDr. Miloslav Janovec Dr. Sc. ortopéd szakorvos válaszolt meg.

 

– Mi befolyásolhatja a csontok egészséges szerkezetét, illetve ennek megtartását?
– A csontok törékenységének kockázatát növelheti a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a feketekávé, illetve olyan italok fogyasztása, melyek nagyobb mennyiségben tartalmaznak foszfátokat (pl. a kóla). Hasonló hatása lehet az alultápláltságnak, a fehérjehiányos étrendnek, valamint a mozgásszegény életmódnak. Ha ez tartósan fennáll, továbbá egyéb (pl. hormonális) tényezők is hosszabb ideig közrejátszanak, kialakulhat a ma már népbetegségként számon tartott csontritkulás (osteoporosis).

 

Milyen tünetei vannak a csontritkulásnak (osteoporosis)?
– Az osteoporosis fájdalommentes és nem jár specifikus külsőleges tünetekkel. Azonban már egy csonttörés vagy repedés is figyelmeztető jel lehet, és megfelelő alkalom arra, hogy kivizsgáltassuk magunkat egy osteoporosis megelőzésében és kezelésében jártas kezelőorvossal.

 

– Hogyan előzhető meg az osteoporosis kialakulása?
– Az osteoporosis prevenciójával és kezelésével kapcsolatos legújabb irányelvek szerint a rendszeres kalcium- és D3-vitamin-fogyasztás alapvető fontosságú. A kalcium nem szívódik fel, ha a testben nincs elegendő mennyiségű D-vitamin, melynek hiánya nagyon gyakori például idősebb embereknél. Ugyanis a bőr D-vitamint generáló kapacitása a korral jelentősen csökken, ugyanakkor kevés olyan táplálék létezik, amely D-vitamint tartalmaz.

 

– Szinte kizárólag női betegségnek tartják a csontritkulást. Mennyiben igaz ez?
– Nem csupán a nők, hanem a férfiak is szenvedhetnek csontritkulásban, bár az osteoporosisos férfibetegek száma valóban kevesebb. Általánosságban azt lehet mondani, hogy 3 osteoporosisban szenvedő nőre 1 osteoporosisos férfi jut.

 

Mit ajánlana az osteoporosis megelőzésére?
– Az osteoporosis leghatékonyabb megelőzési módszere a kiegyensúlyozott, változatos, kalciumban, magnéziumban gazdag étrend, illetve az aktív életmód. Sajnos ismerünk olyan élethelyzeteket, amikor ez nem kivitelezhető (pl. laktózintolerancia, szigorú, hosszan tartó fogyókúrák, illetve a változó kor utáni időszak, amikor elsősorban hormonális változások miatt csökkenhet a csontállomány). Ilyenkor érdemes jó minőségű étrend-kiegészítő készítményt választani. Calcium Magnesium Plus teljesen megfelel az általános, korszerű osteoporosis-prevencióval, illetve -kezeléssel szemben támasztott követelményeknek.

 

– Hogyan kell a Calcium Magnesium Plus-t alkalmazni?
– A Calcium Magnesium Plus 500 mg kalciumot tartalmaz egy kapszulában, így ebből a termékből prevenciós célokra naponta két kapszulát ajánlok bevenni, illetve, ahogyan az orvos ajánlja. Az osteoporosis kezelésének kiegészítésére pedig rendszeres, megszakítás nélküli alkalmazását ajánlom. Az osteoporosis kezelése hasonló a magas vérnyomás kezeléséhez, amit soha nem lehet abbahagyni, mert az a vérnyomás ismételt emelkedését okozná. Ugyanez érvényes az osteoporosis kezelésére is.

 

FIGYELEM!
·        A készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet, az egészséges életmódot, valamint az orvos által előírt kezelést. Panaszok esetén minden esetben kérje ki orvosa véleményét!

Megrendelem most!

 

Prof. MUDr. Miloslav JANOVEC Dr. Sc.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy időben értesülhess újdonságainkról és a legfrissebb érdekességekről, a legújabb kutatási eredményekről, melyek egészséged megőrzésében vagy visszanyerésében segítségedre lesznek!

 

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!