CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Mi mindent tud az aloe vera?

2015.08.03.

Mi mindent tud az aloe vera?

Az Aloe vera különböző fajtáit már ősidők óta használják a gyógyításban. Néhány évszázaddal korábban leveleit hashajtóként alkalmazták. A felhasználási területe mára jelentősen kiszélesedett.

Az aloe vera jelentős része víz, emellett kis mennyiségben ugyan, de nagyon értékes bioaktív hatóanyagok találhatók benne (vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, flavonoidok, szalicilsav stb.), melyek a növény gyógyerejét alkotják, s ezátal a gyógyításban betöltött szerepük jelentős.

Az aloe-ban található értékes anyagok mennyiségét nagymértékben befolyásolják a termesztés körülményei, az éghajlat, a szüretelés időpontja. Ezért a termesztés és feldolgozás körülményei hatalmas szerepet töltenek be az aloe vera gyógynövény minőségi jellemzőinek kialakulásában. Az OrganiCare termékcsalád alapanyagául szolgáló gyógynövények, így az aloé termesztése is biogazdaságban történik megfelelő szakértelem és biztonságos körülmények mellett.  Az érési folyamat megfelelő szakaszában, amint a növény hatóanyagtartalma elérte a legoptimálisabb szintet, kíméletes eljárásokkal az értékes összetevőket kivonják belőle.

Ismered az aloe jótékony hatásait?

- a fogínysorvadás kezelésére hatékonyan alkalmazható. Az OrganiCare Aloe verás fogkrém az aloé gyulladáscsökkentő hatásával helyileg segíthet például a fogínygyulladás kezelésében, amely kezelés nélkül akár a fogak elvesztéséhez is vezethet.

- a sebgyógyulásban és kisebb égési sérülések regenerálásában  betöltött szerepe jelentős

- antibakteriális hatása gátolja a pattanások kialakulásában szerepet játszó baktériumok működését.

- napi 1200-3600 mg aloé tartalmú dzsúsz elfogyasztása 90 nap után javította az ún. fényöreg bőr ráncosodását és rugalmasságát. (Fényöregedés az akár fiatalkorban is megjelenő bőröregedés, mely az UV-sugarak hatására alakul ki, ugyanakkor megfelelő fényvédelemmel csökkenthető vagy megakadályozható a létrejötte.)

- a napozás okozta leégett bőr utólagos ápolásában is nagy segítség lehet. Használd az OrganiCare Body Lotion-t és Bath & Shower-t akár mindennapi bőrápolás céljára, vagy bőröd napozás utáni regenerálásához.

- gyulladáscsökkentő hatása által javasolható bélrendszeri gyulladások kezelésénél, ugyanakkor a túlzott gyomorsavképződést is csökkentheti.

Az aloé már ősikdők óta házipatikánk nélkülözhetetlen kelléke, a CaliVita pedig ötvözte a régi korok tudását az orvostudomány jelenkori eredményeivel, így most modern gyártási technológiával állítja az egészség szolgálatába ezt a különleges növényt. Próbáld ki Te is új, Aloe vera tartalmú készítményeinket!


Forrás:

Gyógynövénytár – Szendrei K., Csupor D., (szerk.) –CMedicina Könyvkiadó Zrt., Budapest, 2009
Aloё barbadensis Mill. –Morvosi aloe - Digitális herbárium és drogatlasz – dr. Papp N., dr. Farkas Á., dr. Horváth Gy., dr. Bencsik T.(szerk.) Pécsi Tudomány Egyetem, Pécs, 2013.
Review on the Use of Aloe vera (Aloe) in Dermatology –eHaniadka et al., in R.R. Watson and S. Zibadi (eds.), Bioactive Dietary Factors and Plant Extracts in Dermatology Nutrition and Health, DOI 10.1007/978-1-62703-167-7_13, ©2Springer Science+Business Media New York 2013
Aloe vera and inflammatory bowel disease –iL.M. Cowsert PhD
Composition and Applications of Aloe vera Leaf Gel-J. H. Hamman Molecules 2008, 13, 1599-1616.
Randomized, double-blind, placebo-controlled trial of oral aloe vera gel for active ulcerative colitis –oLANGMEAD et al., Aliment Pharmacol Ther 2004; 19: 739–747

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


vissza