CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Omega-3 a hosszabb életért!

2016.07.23.

Omega-3 a hosszabb életért!

Ismert tény, hogy a magas koleszterin-és trigliceridszint fokozza a szív-és érrendszeri problémák kialakulásának esélyét. A szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésében fontos szerepet játszik az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, valamint szükség esetén a testsúlycsökkentés és életmódváltás.

A koleszterint testünk valamennyi sejtje előállítja, legnagyobb mennyiségben a legnagyobb méregtelenítő szervünk, a máj. A koleszterin élettani szerepe szerint részt vesz a sejthártyák felépítésében, valamint a hormontermelésben. Koleszterinszintünkből következtetni lehet májunk működésére. Magas koleszterinszintet okozhat cukorbetegség (diabetes mellitus), pajzsmirigy alulműködés, sárgaság, érelmeszesedés, valamint vesebetegség. A koleszterin az érfalra lerakódva növeli az érelmeszesedés kockázatát, csökkenti az érfal rugalmasságát. Az LDL-koleszterin fokozza, a HDL-koleszterin akadályozza a zsírok lerakódását az érfalban.

A trigliceridek szerepe, hogy energiával lássák el testünket. Szervezetünk is termel triglicerideket, mégis leginkább táplálékainkkal visszük be. Amennyiben szervezetünk triglicerid szintje magasabb a normál értéknél, úgy fokozódik a vérrögök kialakulásának esélye. 

A magas vérzsírszint csökkentését jelentősen elősegítik a többszörösen telítetlen zsírsavak, mint az omega-3 rendszeres fogyasztása. Szervezetünk azonban az omega-3 zsírsavakat nem képes előállítani, ezért táplálkozásunk során kell gondoskodnunk beviteléről. Régóta ismert tény, hogy az omega-3 zsírsavak rendszeres bevitele hatékony védelmet nyújt a szív-és érrendszeri betegségek kialakulása ellen. 

Miért fontos az omega-3 zsírsavak fogyasztása? 

- vérzsírcsökkentő hatással rendelkezik;

- védi az érfalak rugalmasságát,

- segít meggátolni az érbetegségek kialakulását;

- mérsékli a hirtelen szívhalál kockázatát;

- csökkenti a gyulladásos folyamatokat;

- az immunrendszer egészséges működéséhez nélkülözhetetlen;

- szabályozza a vérnyomást;

- részt vesz a sejthártyák és a hámszövet felépítésében.

Klinikai vizsgálatok eredményei alapján 40%-kal nagyobb esélye van a túlélésre azon, infarktuson átesett személyeknek, akik rendszeresen fogyasztanak omega-3 zsírsavakat. 

Bár a tengeri halak értékes forrásai az omega-3 zsírsavaknak, pusztán halfogyasztással mégsem tudjuk fedezni szervezetünk omega-3 zsírsav szükségletét, ezért érdemes omega-3 zsírsavat tartalmazó készítményt fogyasztani. 

A CaliVita Omega-3 zsírsav készítménye megfelelő koncentrációban tartalmazza az omega-3 zsírsavakat, mely hatékony támogatást nyújt a egészséges koleszterin-és vérzsírszint fenntartásához. 

Cholestone készítményünk célzottan a normál koleszterinszint elérését és fenntartását támogató étrendkiegészítő. Hatóanyagai között említhetjük a lenmagolajat, mely az omega-3 zsírsavak egyik leggazdagabb természetes forrása. Az almapektin vízoldékony rosttartalmával járul hozzá  a normál koleszterinszint fenntartásához, ugyanakkor jótékonyan befolyásolja a vastagbél működését. Az ősidők óta népgyógyászati szerként ismert fokhagyma ugyancsak kedvezően befolyásolja vérzsírszintünket. A lecitin fontos szerepet tölt be a zsíranyagcserében. A C- és E-vitamin antioxidáns hatása által részt vesz a szabad gyökök elleni küzdelemben. A króm jótékony hatást gyakorol a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserénkre.

A Cholestone célzott hatóanyagai természetes megoldást kínálnak az egészséges koleszterinszint eléréséhez és fenntartásához. 

Gondoskodjunk időben magunk és szeretteink egészségének megőrzéséről!

vissza