CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Kakaóbab - szuperétel, igazi antioxidáns bomba!

2018.06.16.

Kakaóbab - szuperétel, igazi antioxidáns bomba!

A kakaóbab különlegességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy annak idején Amerika őslakosai fizetőeszközeként is használták. Miért? Mert a kakaóbab valóban kincset ér a szervezetünk számára, ezért érdemelte ki a szuperétel címet. Nem véletlenül, hiszen egyetlen kakaóbabszemben rendkívüli mennyiségű értékes tápanyag található. Kedvező élettani hatásait bizonyítja, hogy a történelem során orvosságként is használták.

Miért értékes tápanyag a kakaóbab?

A kakaóbabot méltán nevezhetjük igazi antioxidáns bombának, hiszen az egyes kakaóbabszemekben jelentős mennyiségben találhatók természetes sejtvédő polifenolok. A kakóbabban található értékes növényi hatóanyagok jó része a feldolgozás során azonban megsemmisül, ezért a kakaópor már lényegesen kevesebb polifenolt tartalmaz, mint a kakaóbab.  A kakaóbab kiváló magnéziumforrás, emellett gazdagon tartalmaz rostot, vasat,  és bőségesen található benne réz, foszfor, kálium, cink és antidepresszáns vegyületek, mint például a szerotonin és dopamin.

Mire használhatjuk a kakaóbabot?

A kakaóbab különösen jótékony hatást fejthet ki a szív-és érrendszerre, csökkentheti a vérnyomást, jótékonyan befolyásolhatja a HDL (jó) koleszterin szintjét a vérben, serkentheti a vérkeringést és javíthatja az inzulinérzékenységet.  Magas magnéziumtartalma által növelheti a stressztűrő képességet, javíthatja a koncentrációt és a memóriát. Frissességet, jó közérzetet biztosíthat. Még a fogyókúra - diéta idején is segítségünkre lehet, mivel támogathatja az éhségérzet csökkenését, ugyanakkor fokozhatja a zsírégetést. Cukrot nem tartalmaz és glikémiás indexe is alacsony.

Támogassuk szervezetünket a kimagaslóan értékes tulajdonságokkal rendelkező kakaóbabbal! >>> Cocoa Bean

Ha tetszett a cikk, egy megosztással segítheted, hogy mások számára is hasznos információként szolgáljon.

vissza