2018.06.16.

A kakaóbab különlegességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy annak idején Amerika őslakosai fizetőeszközeként is használták. Miért? Mert a kakaóbab valóban kincset ér a szervezetünk számára, ezért érdemelte ki a szuperétel címet. Nem véletlenül, hiszen egyetlen kakaóbabszemben rendkívüli mennyiségű értékes tápanyag található. Kedvező élettani hatásait bizonyítja, hogy a történelem során orvosságként is használták.
Miért értékes tápanyag a kakaóbab?
A kakaóbabot méltán nevezhetjük igazi antioxidáns bombának, hiszen az egyes kakaóbabszemekben jelentős mennyiségben találhatók természetes sejtvédő polifenolok. A kakóbabban található értékes növényi hatóanyagok jó része a feldolgozás során azonban megsemmisül, ezért a kakaópor már lényegesen kevesebb polifenolt tartalmaz, mint a kakaóbab. A kakaóbab kiváló magnéziumforrás, emellett gazdagon tartalmaz rostot, vasat, és bőségesen található benne réz, foszfor, kálium, cink és antidepresszáns vegyületek, mint például a szerotonin és dopamin.
Mire használhatjuk a kakaóbabot?
A kakaóbab különösen jótékony hatást fejthet ki a szív-és érrendszerre, csökkentheti a vérnyomást, jótékonyan befolyásolhatja a HDL (jó) koleszterin szintjét a vérben, serkentheti a vérkeringést és javíthatja az inzulinérzékenységet. Magas magnéziumtartalma által növelheti a stressztűrő képességet, javíthatja a koncentrációt és a memóriát. Frissességet, jó közérzetet biztosíthat. Még a fogyókúra - diéta idején is segítségünkre lehet, mivel támogathatja az éhségérzet csökkenését, ugyanakkor fokozhatja a zsírégetést. Cukrot nem tartalmaz és glikémiás indexe is alacsony.
Támogassuk szervezetünket a kimagaslóan értékes tulajdonságokkal rendelkező kakaóbabbal! >>> Cocoa Bean
Ha tetszett a cikk, egy megosztással segítheted, hogy mások számára is hasznos információként szolgáljon.