CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Gyulladáscsökkentő gyümölcs

2015.05.25.

Gyulladáscsökkentő gyümölcs

Az acai pálma (Euterpe oleracea) gyümölcsének népszerűsége az elmúlt években világszerte nőtt. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a tudósok folyamatosan kutatják az acai bogyó (berry)egészségre gyakorolt hatásait, melyek közül antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatása kiemelkedő.

Az acai kellemes ízű és tápanyagokban gazdag, ezért az őslakosok egyik kedvenc tápláléka. Egy igazán egészséges, rendkívüli csemege, mely széleskörű, tradicionális felhasználását a benne lévő hasznos összetevőinek köszönheti.

Az acai gyümölcs gazdagon tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, rostokat, antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat egyaránt, továbbá fitoszterolokat és klorofillt.

A gyümölcsben számos antioxidáns hatású vegyület megtalálható, melyek közül a Cianidin-3-glükozid (c-3-g), és az ellágsav gyulladáscsökkentő hatását már a modern orvostudomány is bizonyította. További kedvező hatásokat is tulajdonítanak ezeknek az összetevőknek, melyeket egyéni tapasztalatokkal tudnak alátámasztani.

Igazolták, hogy a c-3-g gyulladáscsökkentő hatása képes blokkolni a COX-2 enzimet, amely felelőse az ízületi gyulladás esetén, a gyulladást fenntartó prosztaglanidok termelésének. Így ez az acaiban lévő antioxidáns vegyület, a nem szteroid gyulladásgátlókhoz hasonló hatást válthat ki, ráadásul gyomor-bélrendszeri irritációtól mentesen.

Az ellágsav egy olyan antioxidáns, mely szintén gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Számos kísérlet eredményei arra utaltak, hogy az ellágsav fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása, kombinálva más gyulladáscsökkentő szerekkel, erősebb és hosszabb hatást eredményezett.
Az acaiban megtalálható velutin nevű flavonoidot is gyulladáscsökkentőként tartják számon, mely gátolja TNF-alfa es IL-6 nevű, az immunsejtek által termelt, a gyulladásos folyamatok fenntartásában szerepet játszó citokineket.

A citokinek szabálytalan regulációja hozzájárul bizonyos krónikus gyulladásos betegségek, mint például az autoimmun betegségek kialakulásához.


Nem meglepő tehát, hogy az ilyen, és ehhez hasonló eredményekre alapozva az emberiség egyre nagyobb energiákat fektet abba, hogy mélyrehatóan felfedezze és felhasználja a természet által kínált lehetőségeket az egészségmegőrzés területén.

Rendeld meg Te is a méltán népszerű termékünket! Megrendelem!


Felhasznált irodalom:
Antioxidant capacity and other bioactivities of the freeze-dried Amazonian palm berry, Euterpe oleraceae mart. (Açaí) - Schauss, A. G., Wu, X., Prior, R. L., Ou, B., Huang, D., Owens, J., et al. (2006). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54, 8604–8610.
Dietary compound ellagic acid alleviates skin wrinkle and inflammation induced by UV-B irradiation - Bae JY, Choi JS, Kang SW, Lee YJ, Park J, Kang YH., Exp Dermatol. 2010 Aug;19(8):e182-90.
The açaí flavonoid velutin is a potent anti-inflammatory agent: blockade of LPS-mediated TNF-α and IL-6 production through inhibiting NF-κB activation and MAPK pathway - Chenghui Xiea,, Jie Kanga, Zhimin Lic, A. G. Schaussd, T. M. Badgera, Shanmugam Nagarajana, Tong Wuc, Xianli Wua; Journal of Nutritional Biochemistry 23 (2012) 1184–1191

vissza