CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Sok gyomorsav, égő érzés a szegycsont mögött? A reflux sokakat érintő probléma

2016.07.16.

Sok gyomorsav, égő érzés a szegycsont mögött? A reflux sokakat érintő probléma

Sokan nem is gondolják, hogy a szívszúráshoz hasonló mellkasi égő érzés oka gyakran nem szív eredetű. A gyomor záróizmának nem megfelelő záródása esetén a gyomor savas tartalma felkúszik a nyelőcsőbe, ahol a nyelőcső savra rendkívül érzékeny hámsejtjeit marni kezdi. Ezt nevezzük reflux betegségnek. A reflux betegséget minden esetben komolyan kell venni, hiszen a nyelőcső felmaródása súlyos szövődményekhez vezethet.

Sok esetben a gyomorsav nem csupán a nyelőcső alsó szakaszáig jut el, hanem egészen a légcsőig, toroküregig. Ezen esetekben torok-és gégegyulladás, köhögés jelzi a súlyos refluxos tüneteket.

Mire ügyeljünk gyomorégés, refluxos panaszok esetén?

- kerüljük a túlsúlyt;

- kerüljük a bőséges táplálkozás;

- kerüljük a kimondottan savasító ételeket, italokat (pl: paprika, édességek, fekete tea, kávé, szénsavas folyadékok);

- fogyasszunk sok zöldséget, lehetőleg nyers formában;

- kerüljük a közvetlenül az étkezés utáni lefekvést (tanácsos étkezést követően 2 óra hosszan függőleges testhelyzetben maradni, ugyanis vízszintes testhelyzetben a gyomornak a nyelőcső záróizmára gyakorolt nyomóhatása fokozódik, melynek hatására könnyebbé válik a gyomorsav nyelőcsőbe történő visszajutása.

- mellőzzük a szűk ruházatot, mely a gyomrot, s annak tartalmát felfelé nyomja, így elősegítve a gyomorsav nyelőcsőbe kerülését;

- kerüljük a hajolgatást, mivel az előrehajlás során könnyebbé válik a gyomorsav nyelőcsőbe történő visszajutása;

A lúgosító lucerna hatása az emésztőrendszerre

Az U-vitamin (más néven fekély elleni vitamin) védő hatást gyakorol a gyomor és a bélrendszer sérült nyálkahártyájára, elősegít regenerálódását.  A lucerna lúgosító hatása gyomorsavtúltengés, gyomorégés, gyomorfekély, nyombélfekély, reflux. reflux oesophagitis esetén hatékony ellenszerként alkalmazható kiegészítő kezelésként. Mérsékli a puffadást, gombaellenes hatóanyagával támogatja a probiotikumok (bélbarát baktériumok) hatását.

A lúgosító lucerna további áldásos hatásáról bővebben > > > itt olvashatsz.

A lucerna jótékony hatásait egyesítő termékünk a Liquid Chlorophyll, mely kiváló méregtelenítő és baktériumellenes hatásával erősíti az immunrendszert és fokozza vitalitásunkat is.

A refluxos panaszokat hatékonya enyhítő Pure Inulin 100%-os tisztaságú rostkészítmény vízoldékony rostot tartalmaz, mely nem csupán hasmenés vagy székrekedés esetén nyújthat segítséget, hanem a teljes emésztőrendszer működését jótékonyan befolyásolja. 

A refluxos panaszok kialakulását azonban nagymértékben befolyásolja a stressz, a szorongás. Egészségünk megőrzése érdekében gondoskodjunk a stressz okozta hatások minimalizálásáról. Ehhez kiváló segítséget nyújt a Rhodiolin adaptogén gyógynövény alapú stresszoldó készítmény, melyből a szervezet pontosan annyit használ fel, amennyire szüksége van, s mindezt a hozzászokás kialakulásának veszélye nélkül.

Csökkentsd refluxos panaszaidat természetes szerekkel!


vissza