CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Inulinnal nem csak az emésztőrendszer egészségéért!

2015.05.05.

Inulinnal nem csak az emésztőrendszer egészségéért!

Az inulinból, mely megtalálható a csicsókában és a hagymafélékben is, igen keveset fogyasztunk, csakúgy, mint a többi rostból. Megkérdezhetsz akármilyen szakterületen dolgozó orvost, dietetikust, mind a leggyakoribb táplálkozási hibák közé fogja sorolni az alacsony rostfogyasztást, ami azért is lényeges, mert alig van olyan része a szervezetünknek, amire az ne gyakorolna közvetve vagy közvetlenül pozitív hatást.

A Pure Inulin 100% tiszta, cikóriából kivont és az egészséges bélműködést támogató inulinport tartalmaz. Ennek a vízoldékony rostnak a kiválósága abban rejlik, hogy egészen a vastagbélig változatlan formában jut el, megfelelő táptalajul szolgálva a hasznos baktériumok szaporodásának, így azok képesek visszaszorítani a káros baktériumokat. Az inulin emellett csökkenti a mérgező anyagok képződését, támogatja az emésztőrendszer és az immunrendszer egészségét.

Haladjunk belülről kifelé!

A rostok enzimeink által lebonthatatlan komplex szénhidrátok, melyek kizárólagos táplálékai a bélrendszerünkben élő jótékony baktériumoknak. Ha egészséges bélflórát szeretnénk, ami képes csökkenteni egyes rosszindulatú megbetegedések (például vastag- és végbéldaganatok) kockázatát, akkor a rostfogyasztás ugyanolyan fontos, mint a bélflóra napi szintű visszapótlása probiotikumokkal. Az inulin kifejezetten a Bifidobaktériumok szaporodását és anyagcseréjét segíti, de természetesen más törzsek is képesek hasznosítani.

Székrekedés vs. hasmenés

A megfelelő típusú és mennyiségű rostfogyasztás (kellő folyadékpótlással együtt) képes rendezni a székelési gondokat. Irritábilis bél szindrómában (IBS) gyakori, hogy egymást váltják a hasmenős és szorulós időszakok, de a szorulás gyakori probléma gyerekeknél és idősebbeknél is. Mivel az inulin vizet szív fel, ezzel növeli a széklet térfogatát, ami a haladását gyorsítja és lágyítja is azt, így egyszerűbb teszé a székelést, csökkentve az aranyeres problémák kialakulásának az esélyét. Ugyanez a szivacsszerűen működő vízfelszívás segít enyhíteni a hasmenés tüneteit is. A hasmenés a valamilyen okból a bélben megjelenő többletvíz miatt alakul ki, mely nyomást gyakorol a bélfalra. Az inulin ezt a felesleges vizet szívja be, ezúttal „szilárdítva” a salakot, és lassítva annak haladását.

Az egészséges csontokért

Éppen vízoldékony tulajdonsága miatt lehet segítségünkre csontjaink védelmében is. Furcsán hangzik? Pedig logikus: egyre több és több kutatás számol be arról, hogy az inulinnal kiegészített étrenden lévő embereknél több kalcium és magnézium szívódik fel a bélből. Ezt igazolták kiskamasz gyerekeken, menopauza utáni nőkön és fiatal férfiakon is. A több kalcium nagyobb csúcs-csonttömeg kialakulásához járult hozzá a kamaszoknál, és a csontvesztés lassításához felnőttkorban. A jelenség hátterében egyrészt az áll, hogy a nagy víztartalmú oldatból könnyebben felszívódik a kalcium, másrészt az inulin a bakteriális felhasználás során hozzájárul a bélflóra savas kémhatásának fenntartásához, mely szintén megkönnyíti az ásványi anyagok felszívódását.

Koleszterin, vércukor

A normális testtömeg elérése és megtartása, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése és kezelése, a szénhidrát-anyagcsere szabályozása mind összefüggő mechanizmusok a szervezetünkben, amelyek egészséges működéséhez a rostok, így az inulin is alapvetően járul hozzá. A vízfelszívással járó duzzadás hozzásegít a jóllakottság, illetve a teltségérzet kialakulásához, így kevesebb energiát viszünk be, mely hozzájárul a kívánt testtömeg eléréshez. Lassítja a szénhidrátok felszívódását is, így a vércukorszint nem hirtelen emelkedik, hanem elnyújtva, ezzel nem csak a szénhidrát-anyagcsere szabályozásához járul hozzá jótékonyan, de a fogyókúra során a vércukorszint nagyívű ingadozása miatti éhségrohamok elkerülését is segítheti.

Bár az egészséges testtömeg és szénhidrát-anyagcsere nagymértékben hozzájárul a szív- és érrendszer védelméhez, az inulin közvetlenül is hat erre a területre is. Több klinikai vizsgálat igazolta, hogy az inulin képes csökkenteni az LDL-koleszterin és a triglicerid szintjét, melyek az érelmeszesedés kialakulásában közvetlenül is felelősek. Mind a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél, mind az elhízott betegeknél szignifikáns LDL-, összkoleszterin- és tigliceridszint-csökkenést igazoltak már napi 7-8 g inulin étrendbe illesztése mellett!

Fogyaszd Te is a jótékony rostformulát, a Pure Inulint!

Forrás: Effects of 25. fructooligosaccharides on blood glucose and serum lipids in diabetic subjects - Yamashita K, Kawai K, Itakura M. Nutr Res 1984;4:961-966. | Effect of oral inulin administration on lipid profile and insulin sensitivity in subjects with obesity and dyslipidemia - Balcazar-Munoz BR, Martinez-Abundis 42. E, Gonzalez-Ortiz MRev Med Chil 2003;131:597-604. | Effect of soluble or partly soluble dietary fibres supplementation on absorption and balance of calcium, magnesium, iron, and zinc in healthy young men - Coudray C, Bellanger J, Castiglia-Delavaud C, et 46. al. Eur J Clin Nutr 1997;51:375-380. | A combination of prebiotic short- and long-chain inulin-type fructans enhances calcium absorption and bone mineralization in young adolescents - Abrams SA, Griffin IJ, Hawthorne KM, et al. Am J Clin Nutr 2005;82:471-476. | Effects of oligofructose-enriched inulin on intestinal absorption of calcium and magnesium and bone turnover markers in postmenopausal women - Holloway L, Moynihan S, Abrams SA, et al. Br J Nutr 2007;97:365-372.

Hozzászólások

e-mail cím *:
Üzenet:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza