CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

A stressz megbetegít?

2018.05.12.

A stressz megbetegít?

A gyakori, tartós stressz rendkívül káros hatással van egészségünkre, a kisebb megbetegedésektől kezdve a krónikus betegségekig számos komoly következménye lehet. Stressz hatására gyorsul a szívverés, emelkedik a vérnyomás és a vércukorszint. Összeszorul a gyomrunk, vagy torkunkban dobog a szívünk. Ezen tünetek az immunrendszert folyamatosan gyengítik.

A folyamatos stressz hatására mellékvesénk nem képes elegendő kortizolt termelni, miközben fáradttá és ingerlékennyé válunk.

A kortizolhiány azonban az egész hormonháztartásunkra hatással van, hiszen a többi hormon termelését is befolyásolja, melynek következtében pajzsmirigy alulműködés is kialakulhat. A tartós stresszhatások előbb-utóbb krónikus megbetegedésekhez vezetnek, mely szorongás,  fejfájás, cukorbetegség, reflux, fekély, bélbetegségek, szívbetegségek, izomfájdalmak, alvászavar, vagy akár depresszió és pánikbetegség formájában ölthet testet.

Tegyünk a stressz ellen!

A stressz káros hatásainak megelőzésében a rendszeres testmozgás kiemelten fontos, hiszen a mozgás hatására endorfinok - boldogsághormonok - szabadulnak fel a szervezetben, segít a szorongás, nyugtalanság és a depresszív állapot leküzdésében, sőt gyulladáscsökkentő hatást is kifejt. Ugyancsak a testre és lélekre ható stresszoldó a meditáció vagy relaxáció. Rendszeres gyakorlása jótékony hatást fejt ki a vérkeringésre, a vér összetételére, a hormonháztartásra.

Kiegyensúlyozottságunkat támogathatja a Rhodiolin Rosea adaptogén gyógynövény, mely jótékony hatást fejthet ki a központi idegrendszerre, a szellemi és fizikai teljesítményre, a koncentráló képességre. Adaptogén tulajdonságának köszönhetően pontosan olyan mennyiségben hasznosul a szervezetben, amennyire a szervezetnek szüksége van rá. Függőségét nem okoz, mellékhatása nem ismert, hozzászokás nem alakul ki használata során. Segítséget nyújt a stressz leküzdésében, csökkenti a mentális fáradtságot. A cinkkel kiegészített Rhodiolin fokozza a szervezet ellenálló képességét, enyhíti a stressz és a feszült életmód okozta tüneteket. Lefekvés előtti hasznáta biztosíthatja az átalvást. Természetes kiegészítője lehet a depresszió elleni kezeléseknek is. Támogathatja az akut stressz mielőbbi kiegyensúlyozását, jótékony hatást fejthet ki a szív-és érrendszerre.

Figyeljünk a jelzésekre! Egészségünk megőrzése érdekében gondoskodjunk időben a stressz káros hatásainak ellensúlyozásáról, és a kiegyensúlyozott támogatásért hívjuk segítségül a természetet!

Rhodiolinról bővebben: >>>>

Ha tetszett a cikk, egy megosztással segítheted, hogy mások számára is hasznos információként szolgáljon.

vissza