CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Vértezd fel szervezetedet az influenza ellen!

2016.02.05.

Vértezd fel szervezetedet az influenza ellen!

Leginkább a hideg hónapok számítanak az influenza és megfázás főszezonjának. Környezetünkben sok a náthás, köhögő ember, ezáltal fokozottabb a veszély, hogy mi is elkapjuk a betegséget. Megfelelő óvintézkedésekkel azonban egészségesen is átvészelhetjük az influenzaszezont.

Mit kell tennünk annak érdekében, hogy elkerüljük a vírusos megbetegedéseket?

  • Legfontosabb, hogy gondoskodjunk a napi rendszeres D-vitamin bevitelről. A D-vitamin fokozza a szervezet kórokozók elleni védekezését. Vizsgálatok kimutatták, hogy azon gyermekek körében, akik nagy dózisú D-vitamint kaptak, harmadásra csökkent a megbetegedések aránya. Amennyiben a teljes népesség D-vitamin ellátottsága elérné a normális szintet, akár 90%-kal csökkenhetne az influenzás megbetegedések száma. 
  • Ugyancsak gyermekek között végzett vizsgálatok szerint a cink is hozzájárul az influenzás megbetegedések elkerüléséhez. Napi 10-15 mg cink bevitele esetén mérséklődtek a megfázásos tünetek, csökkent az iskolai hiányzások száma, és ritkább esetben volt szükség antibiotikum kúrára. Kutatások alátámasztották, hogy a cinkpótlás C-vitaminnal kiegészítve rövidíteni tudta a betegség lefolyását és enyhítette a tüneteket.  Ennek oka, hogy a C-vitamin fokozza, a cinkhiány pedig csökkenti az immunsejtek működését. A vizsgálatokat ugyan gyermekek körében végezték, de megállapítások szerint, felnőtt személyek esetében is hasonló eredményekre számíthatunk. 
  • A probiotikumok rendszeres bevitele essetén mérsékelhetjük a felsőlégúti fertőzések kockázatát, a fertőzések lefolyásának időtartamát, az antibiotikum fogyasztásának szükségességét, valamint az iskolai hiányzások számát. Egy 2015-ben megismételt vizsgálat eredményei megerősítették a korábbi vizsgálati eredményeket. 
  • A feketebodza laboratóriumi és klinikai vizsgálatok szerint is hatékony segítséget nyújthat az influenzás fertőzések ellen. A feketebodza bizonyos vegyületei képesek semlegesíteni az influenza A- és B-vírusnak, illetve a herpeszvírusnak a felszínén található részeit, amelyeknek szerepet játszanak a sejtek megfertőzésében. Klinikai vizsgálatok szerint a fertőzés első 48 órájában elfogyasztott feketebodza-kivonat képes megakadályozni a vírus szaporodását. Egy vizsgálatban kezdeti influenzás tünetekkel rendelkező személyeket - akik laboratóriumilag igazoltan influenza B-vírussal fertőzöttek voltak -,  osztottak két csoportba. Az egyik csoport tagjai placebót kaptak, a többiek a feketebodza-kivonatot. A feketebodzát kapó csoportban a betegek túlnyomó többségének a tünetei 2 nap eltelte után lényegesen javultak, míg a 3 nap után a csoport tagjainak több mint 3/4 részénél már nem jelentkeztek tünetek. Ugyanakkor a placebot kapó csoport tagjai közül 5 nap után is csupán a betegek nem egészen fele mutatott javulást.

Védekezhetünk tehát az influenza ellen természetes módon is, ügyeljünk azonban a higiéniára is! Próbáld ki Te is a feketebodza kivonatát tartalmazó Samburex-et, mellyel hatékonyan védekezhetsz a kórokozók ellen!

Forrás:

calivita.hu
vissza