CaliVita Partner

Vitaminkincsek termékek

Problémák, tünetek alapján

Új termékek!

Exkluzív termékeink

Gyermekeknek

Vitaminok

Antioxidánsok

Ásványi anyagok

Emésztőrendszer támogatása

Folyékony étrendkiegészítők kedvelőinek

Gyógynövényalapú készítmények

Hölgyek és urak részére

Immunrendszer erősítéséhez

Tenger gyümölcsei

Testsúlycsökkentő étrend kiegészítéséhez

Ha ajándékozni szeretnél

Egészséget támogató elektronikus készülékek

Kozmetikai termékek

Környezetbarát tisztítószerek

Üzleti segédeszközök

25% kedvezmény!

Google+Vitaminkincsek

Facebook

Q10 koenzim a létfontosságú enzim!

2017.02.18.

Q10 koenzim a létfontosságú enzim!

Az oxidatív stressz többlépcsős folyamatként fejti ki károsító hatását a szervezetben. A testünkben megtalálható nem kívánatos szabad gyökök az antioxidánsok és szabadgyökök egyensúlyának megbomlását idézik elő. Ezen egyensúly megbillenését követően a szabadgyökök kerülnek túlsúlyba. A szabadgyökök a sejtek károsításával az immunrendszer gyengülését idézik elő, mely a súlyos betegségek kialakulásának első lépcsőfoka.

Immunrendszerünk gyengülése gyakori megfázások, fertőzések, herpesz megjelenésének képében mutatkozhat lassabb ütemű gyógyulással, ám az allergia, fejfájás, szorongás gyakori jelenléte is a tünetek közé tartozik.

Amenyiben a felsoroltak közül legalább 3 tünet gyakran jelentkezik, úgy ne halogassuk immunrendszerünk antioxidánsokkal történő megerősítését.

Q10 koenzim az egyik leghatékonyabb antioxidáns

A Q10 koenzim szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásait számos kutatás bizonyítja. Testünkben  25-30 éves korunkig termelődik a Q10 koenzim, azonban 30 éves kor után jelentősen lelassul a szervezet által termelt Q10 koenzim mennyisége. Hiányában a sejtek nem jutnak elegendő energiához, ezáltal zavar keletkezik működésükben. A Q10 koenzim hiánya fokozottan megnöveli a szív-és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, valamint egyéb komoly és tartós betegségek kockázatát.

Q10 koenzim a szervezet katalizátora

A Q10 koenzim katalizátorként működik a sejtek energiatermelésének szabályozásában, és pozitív irányba tolja el a biokémiai folyamatokat. Legjelentősebb pozitív hatása a szabad gyökök lekötésében jelentkezik, mely által védekezőképességünk erősödik, ezáltal akadályozva az esetleges kóros sejtek képződését. Vizsgálati eredmények bizonyították a Q10 koenzim hatékonyságát a melanoma és mellrák esetében, valamint egyéb rosszindulatú folyamatok esetében is a daganatos sejtek növekedésének csökkenését állapították meg.

A Q10 koenzim javítja az érfalak rugalmasságát, kardiovaszkuláris betegségekre ezen tulajdonságai rendkívül pozitív hatást gyakorolnak. A Q10 koenzim növeli az izmok oxigénfelvételét, ezáltal teljesítménynövelő hatást fejt ki, miközben a fáradékonyságot csökkenti. Egyes vizsgálatok szerint a Q10 koenzim a zsírégetés hatékonyságát is fokozza az intenzív edzés alatt.

A migrén, az allergia, asztma és különböző légúti megbetegedések esetében is jótékony hatását bizonyították.

Az öregedési folyamatokat lassító hatása által a ráncosodás csökkentésében is aktív szerepet játszik. Pozitív hatásait mutatták ki különböző súlyos megbetegedésekben, mint az Alzheimer és Parkinson kór, a szkerózis multiplex, de foggyökérbetegségek, fogínysorvadás, cukorbetegség, valamint a reprodukcis szervekre kifejtett jótékony hatása is bizonytást nyert.

A magnézium hozzájárul az izmok és az idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Az E-vitamin szerepet játszik a normál energiatermelő folyamatokban, de még a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében is, a Q10 koenzimmel karöltve! Egészítsük ki a Q10 koenzimet magnéziummal  és E-vitaminnal!

Super CoQ10 Plus, koenzim+ Q10 komplex a fiatalság megőrzéséért> > >

Mega CoQ10 Plus, megadózisú koenzim Q-10 antioxidánsokkal> > > 

CoQ10 Lozenges, gyors felszívódású nyelv alá helyezhető koenzim+Q10> > >

Mega qProtect, megadózisú antioxidáns fekete áfonyával> > >

MagneZiB6, magnézium + B6-vitamin> > >

Calcium Magnesium Plus 4 az 1-ben kapszula az egészséges csontozatért> > >

Vitamin E 100 NE E-vitamin sejtregeneráló, sebgyógyulást gyorsító készítmény> > >

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket, kérlek oszd meg, hogy másoknak is segíthessünk!

vissza